News

2017 June

30
/06
De Vlaamse regering heeft vandaag beslist om het consortium Genk Green Logistics aan te duiden als voorkeurbieder voor de herontwikkeling van de voormalige site van Ford in Genk. Vanaf nu zal met deze partij verder worden onderhandeld om te komen tot een finale contractsluiting. Het consortium bestaat uit de Groep Machiels, MG Real Estate, Intervest Warehouses & Offices en DEME.
22
/06
Eind december vorig jaar bereikte het uitstaande bedrag aan krediet aan ondernemingen zijn hoogste niveau ooit: 140,4 miljard euro. Sinds 2009 hebben de banken nooit meer kredietaanvragen aanvaard dan in 2016. Dat blijkt uit de driemaandelijkse kredietbarometer van Febelfin die onlangs gepubliceerd werd. Het doet de bankenfederatie besluiten dat ondernemerskrediet toegankelijk is. Goed nieuws is dat op het eerste zicht. Maar één vogel maakt de lente niet.
22
/06
PMV zal de komende vijf jaar 20 miljoen euro investeren in zogenaamde ESCO-bedrijven (Energy Service Companies). Deze nemen de investeringen in energie-efficiëntie over van andere bedrijven die dergelijke investeringen niet kunnen doen. In totaal zal er tegen 2022 zo’n 100 miljoen euro beschikbaar gesteld worden door bijkomende financiering van banken en privébedrijven. Daarbij zal specifiek aandacht worden besteed aan het stimuleren van investeringen bij kmo’s.
22
/06
Dat energie-efficiëntie één van de sleutels is om het klimaatvraagstuk te ontgrendelen, wordt door niemand in twijfel getrokken. Die uitdaging is er niet enkel bij de particuliere huizenmarkt, maar evenzeer bij de vele kmo’s die Vlaanderen rijk is. Te weinig ondernemingen investeren vandaag in energie-efficiëntie. Studies van Unizo wijzen uit dat kmo’s gemiddeld 20 % energie kunnen besparen.