News

2017 March

17
/03
Wat hebben de getallen 128, 30 en 50 met elkaar gemeen? Het gaat om het aantal waterstofstations dat in de volgende jaren in Duitsland, Nederland en Frankrijk zal gebouwd worden. In Vlaanderen is de situatie ingewikkelder. Vergelijkbaar met een prille relatie die de ene partner maar al te graag wat officiëler wil maken, maar waarbij de andere dubbelzinnige signalen uitzendt omdat hij niet kan beslissen of hij er al klaar voor is of omdat het huwelijkscontract niet goed zit. Het verklaart waarom er vandaag amper waterstofauto’s in ons land rijden.
17
/03
PMV verschaft een senior bedrijfslening van 7 miljoen euro met een looptijd van 10 jaar aan het Kempense bedrijf Biobest, een wereldleider in biologische gewasbescherming en –bestuiving. De transactie kadert in de ruimere strategie van PMV-bedrijfsleningen. Naast het aanbod van achtergestelde of mezzaninefinancieringen verschaft PMV voortaan ook niet-achtergestelde kredieten die complementair zijn aan de traditionele bankfinanciering.
17
/03
Enkele weken terug kon PMV trots het nieuws aankondigen dat zij samen met de Nederlandse investeerder RebelGroup de schouders zet onder een nieuw investeringsfonds voor infrastructuur, de European Projects Investment Company (EPICo). Infrastructuurinvesteringen zijn broodnodig. Ze zijn bepalend voor de welvaart en het welzijn in Vlaanderen. Denk maar aan wegeninfrastructuur, schoolgebouwen, sportinfrastructuur of publiek vastgoed. Maar als we even rondom ons kijken, dan zien we dat er nog veel werk, en dus nog veel geld nodig is. Maar waar komt het geld voor infrastructuurinvesteringen eigenlijk vandaan?
15
/03
C-Mec Group is actief in de metaalbewerking en is een toeleverancier voor metalen componenten en assemblages. Het bedrijf is nu klaar voor verdere internationale groei. Naast de bestaande fabrieken in Kortrijk en het Tsjechische Kladno, heeft C-Mec nu ook een metaalbewerkingsbedrijf overgenomen in Roemenië. De financiering van deze overname werd mee mogelijk gemaakt door huisbankier Belfius, dankzij een waarborg van PMV.