nl
Nieuwsbrief
Cases

Feops

  • Start-ups & scale-ups
  • Life Sciences & Care
  • Portfolio Life Sciences & Care
  • Life sciences & care
Matthieu De Beule, CEO van FEops

Met het nieuwe kapitaal konden we onze commerciële activiteiten uitbreiden en sneller inspelen op de grote opportuniteiten in de markt.

Matthieu De Beule, CEO en medeoprichter van FEops

Virtuele hartoperaties

FEops, een spin-off van de Universiteit Gent, ontwikkelt simulatietechnologie waarmee artsen en fabrikanten van cardiovasculaire implantaten kunnen voorspellen hoe een patiënt zal reageren op een bepaald implantaat.

Het HEARTguide platform van FEops is een cloudomgeving waar artsen verschillende soorten ingrepen kunnen plannen en waar producenten hun nieuwe ontwerpen van implantaten eerst virtueel kunnen uittesten. Daardoor kunnen artsen complicaties vermijden en kunnen bedrijven sneller nieuwe apparaten op de markt brengen.

FEops

Partners in ambitie bij FEops

Sinds de laatste financieringsronde in 2017 met Valiance, Capricorn en PMV wist FEops zijn productaanbod uit te breiden en kreeg het belangrijke goedkeuringen van de regelgevende instanties voor het gebruik van het platform in Europa, het VK, Canada, Australië en de Verenigde Staten.

Bovendien is de omzet sterk gestegen en kan het bedrijf mogelijk een aantal strategische commerciële partnerships sluiten. In december 2019 heeft FEops een subsidie van 3,2 miljoen euro ontvangen via het acceleratorprogramma van de Europese Innovatieraad (EIC).

 

Investeringsteam FEops

Kenneth Wils Hoofd Life Sciences & Care kenneth.wils@pmv.eu +32 (0)2 274 63 83
Nathalie Van Bruaene Investeringsmanager nathalie.vanbruaene@pmv.eu