nl
Nieuwsbrief
Cases

miDiagnostics

  • Life Sciences & Care
  • Portfolio Life Sciences & Care
  • Life sciences & care

miDiagnostics ontwikkelt een ultra-snelle en gebruikersvriendelijke Covid-19 moleculaire test op basis van silicone-chiptechnologie en combineert zo de betrouwbaarheid van een lab-gebaseerde PCR test met de snelheid van een antigen test.

De technologie van miDiagnostics werd uitgevonden door imec, het wereldwijd toonaangevende onderzoeks- en innovatiecentrum voor nano-elektronica en digitale technologieƫn in Belgiƫ, en Johns Hopkins University, het toonaangevende Amerikaanse onderzoeks- en medisch centrum.

Het menu wordt in de toekomst uitgebreid met andere ademhalingsindicaties, seksueel overdraagbare aandoeningen en elke andere moleculaire test waarvoor een combinatie van decentralisatie, diagnostische nauwkeurigheid en gebruiksgemak voordelig zou kunnen zijn. Tegelijkertijd worden draagbare cellulaire diagnostische apparaten ontwikkeld, die uiteindelijk in de thuissituatie kunnen worden gebruikt.

Sinds begin 2022 heeft argenx met Vyvgart, een medicijn tegen de zeldzame spierziekte myasthenia gravis, een eerste medicijn beschikbaar op de Amerikaanse en Japanse markt. In augustus kreeg Vyvgart ook toelating voor de Europese markt.

Partners in ambitie bij miDiagnostics

In een series A kapitaalronde in 2015 participeerde PMV naast investeerders Marc Coucke, Michel Akkermans en Imec. In 2020 haalde miDiagnostics nog eens 14 miljoen euro op in een investeringsronde die werd ondersteund door bestaande aandeelhouders en vooraanstaande investeerders in life sciences en technologie, zoals de tech ondernemer Rudi Pauwels en life science ondernemer Urbain Vandeurzen.

In 2021 ontvangt miDiagnostics van de Europese investeringsbank een lening van 20 miljoen voor de opschaling van de snelle PCR-testen voor Covid-19. De eerste piloot studies zijn succesvol afgerond op de luchthaven van Zaventem en bij het screenen van de wielsrennersploegen op de Vuelta.