nl
Nieuwsbrief
Cases

Minze health

  • Start-ups & scale-ups
  • Life Sciences & Care
  • Portfolio Life Sciences & Care
  • Life sciences & care
Team Minze Health

We zijn verheugd om White Fund, Capricorn en PMV te verwelkomen. De expertise, het netwerk en de financiële ondersteuning van het investeringsconsortium zullen ons helpen om dit uiteindelijke doel te realiseren

Wilfried Woesthuis, CEO bij Minze Health

Een nieuw en geautomatiseerd plasdagboek voor een betere behandeling van LUTS

Minze Health, gevestigd in Antwerpen (België), is een digital health bedrijf dat nieuwe screenings-, diagnostische en behandelingstoepassingen ontwikkelt en wereldwijd commercialiseert voor mensen met plasproblemen en incontinentie.

Het product bestaat uit een cloud-toepassing voor de arts, waarin de informatie samenkomt die wordt verzameld via een smartphone app en eigen ontwikkelde medische apparaten: de Diary Pod, een geautomatiseerd plasdagboek maakt een snellere en betere behandeling mogelijk van aandoeningen zoals urine-incontinentie, overactieve blaas, nachtplassen en traag plassen door een goedaardige prostaatvergroting.

Minze’s uroflowmeter voor thuisgebruik (Homeflow) genereert nauwkeurige data over patiënten met specifieke plasproblemen. Minze’s Hospiflow is een unieke en mobiele uroflowmeter die kan worden gebruikt op normale toiletten overal in het ziekenhuis, huisartsenpraktijk of bekkenbodemrevalidatiecentrum.

Minze Health is inmiddels actief in meer dan 20 landen en onafhankelijke en exclusieve distributeurs, evenals wereldwijde MedTech bedrijven vertegenwoordigen Minze in de VS, Europa, het Midden-Oosten, Australië en Japan. Alle Minze-producten zijn CE-gecertificeerd en FDA-geregistreerd.

 

Partners in ambitie bij Minze health

Minze Health haalt €3.9M miljoen euro op om digital health oplossingen voor incontinentie en plasproblemen te schalen. Het rekent daarbij op een solide consortium bestaande uit White Fund, Capricorn Partners en PMV, samen goed voor 3,9 miljoen euro om de internationale groei en productontwikkeling te versnellen.

Investeringsteam Minze Health

Tine Bekaert Senior investeringsmanager tine.bekaert@pmv.eu