nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

AI-bedrijf Techwolf haalt 40 miljoen euro op

TechWolf, een toonaangevend Belgisch AI-bedrijf, kondigt de succesvolle closing aan van een Series B-financieringsronde van 42,75 miljoen dollar (40,01 miljoen euro) voor de bouw van AI-skillsinfrastructuurlaag.

De ronde werd geleid door Felix Capital met deelname van 20VC, Acadian Ventures, Fortino Capital Partners, Notion Capital, de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, SAP, SemperVirens, ServiceNow Ventures, Stride.VC, Workday Ventures en vooraanstaande AI-leiders van Deepmind en Meta. TechWolf is er vooral trots op om drie bedrijven van wereldklasse op het gebied van bedrijfssoftware samen te brengen – SAP, ServiceNow, en Workday – en om te investeren in haar visie.

“Bij Felix Capital hebben we aanzienlijke middelen ingezet om de impact van AI op HR te onderzoeken onder invloed van de gestage innovatie van Europese AI-startups. We zijn vooral onder de indruk van TechWolf’s vermogen om haar klanten om te vormen tot volwaardige ‘competentiegerichte organisaties. Deze transformatie bevordert flexibiliteit, stimuleert innovatie en de betrokkenheid van werknemers, wat uiteindelijk leidt tot het optimaal benutten van talent en het stimuleren van continu leren.

We vinden het geweldig om deze financieringsronde te leiden samen met een opmerkelijke groep partners, om de expansie van TechWolf te versnellen, met name in de VS en in het bedrijfsleven”, aldus Julien Codorniou, Partner bij Felix Capital, die toetreedt tot het bestuur.

Europese vernieuwer

TechWolf, gevestigd in België, ontpopt zich snel als een Europese vernieuwer naarmate het continent talent en proposities in de voorhoede van AI blijft inzetten. TechWolf bouwt aan de AI-infrastructuurlaag voor vaardigheden en creëert fundamentele data-assets en frameworks die een skills-first benadering van talentmanagement mogelijk maken. Hun innovatieve technologie leidt werknemersskills af uit digitale interacties door gebruik te maken van geavanceerde AI-taalmodellen, waardoor manuele vaardigheidsbeoordelingen overbodig worden. Deze technologie verbetert de mogelijkheden van marktleiders als Workday en SAP door hoogwaardige data te voorzien over skills en skill gap te leveren binnen het HR-landschap.

TechWolf heeft sinds zijn laatste financiering twee jaar geleden haar omzet met een factor 12 doen groeien en zal de nieuwe fondsen inzetten om haar aanwezigheid in de VS uit te breiden en verder te investeren in AI-ontwikkeling. Het bedrijf is van plan om in september 2024 haar eerste Amerikaanse kantoor te openen in New York City, onder leiding van oprichter Mikaël Wornoo, die zal verhuizen met een team van vijf medewerkers.

Met meer dan 50% van zijn pijplijn al in de VS, heeft TechWolf onlangs overeenkomsten afgesloten met vooraanstaande klanten als United Airlines, MetLife, IQVIA, Synopsys & Workday.

“We zijn dankbaar voor de steun en het vertrouwen van onze investeerders. Met deze financieringsronde zullen we onze visie kunnen versnellen om al het werk te baseren op vaardigheden en iedereen te helpen zich te ontplooien op het werk,” zei Andreas De Neve, medeoprichter en CEO bij TechWolf.

Toonaangevend benchmarks

TechWolf’s taak-geoptimaliseerde AI-modellen zetten nieuwe standaarden en presteren beter dan toonaangevende benchmarks tegen een fractie van de runtime-kosten. In de afgelopen vijf jaar heeft het bedrijf zeven peer-reviewed artikelen gepubliceerd en heeft het 15 taalmodellen in productie. De datasets  bevatten 1,47 miljard arbeidsmarktgegevenspunten, 38 miljoen vastgelegde vaardigheidsevents en 223 duizend erkende vaardigheidsvormen.

Naast de nieuwe financiering zal Diane Gherson, voormalig Chief HR Officer van IBM en huidig bestuurslid van Kraft Heinz,  toetreden tot de Raad van Bestuur van TechWolf als onafhankelijk bestuurder, en zo een schat aan HR-expertise in het bedrijf binnenbrengen.

“Ik ben echt gepassioneerd over de noodzaak voor bedrijven om een organisatie gebaseerd op vaardigheden uit te bouwen en zo te kunnen concurreren in de digitale economie, waarvoor een robuuste en dynamische infrastructuur van vaardigheden nodig is. We hadden het geluk dat we de interne AI-resources hadden om er een te bouwen bij IBM, maar als ik met mijn collega’s praat, zeggen ze te worstelen om die capaciteit extern te vinden – iemand die kan putten uit de enorme hoeveelheid informatie over werknemers die beschikbaar is in HR-, financiële en verkoopsystemen, evenals marktreferentiepunten. Ik kwam bij TechWolf terecht vanwege hun uitstekende reputatie in grote geavanceerde ondernemingen in Europa. En toen ik de technologie en het klantproces mocht uitproberen, was ik enorm onder de indruk.“, zegt Diane Gherson, voormalig CHRO bij IBM en onafhankelijk bestuurslid bij TechWolf.

TechWolf werd in 2018 opgericht vanuit de Universiteit Gent (België) en Cambridge University (Verenigd Koninkrijk) door Andreas De Neve, Jeroen van Hautte en Mikaël Wornoo, die elkaar ontmoetten als studenten computerwetenschappen. Het volledige TechWolf-team bestaat nu uit meer dan 80 personen, met de meerderheid in België en de rest in Londen. Meer teamleden zullen worden aangeworven met de opening van het kantoor in de VS na het afsluiten van deze financieringsronde. Tot slot hebben de investeerders van TechWolf 3% van alle aandelen toegezegd aan de TechWolf Foundation, een non-profit/liefdadigheidsstichting die zich inzet voor doelen die aansluiten bij de missie en het verhaal van TechWolf zoals (i) financiering van ondervertegenwoordigde oprichters, (ii) bevordering van vrouwen in STEM en (iii) programma’s voor redding van wolven. Het bedrijf besloot ook om de omvang van de aandelenopties voor het personeel te verhogen van 10% naar 15%.

 

Over TechWolf

TechWolf is een in België gevestigd AI-bedrijf dat API-first Skill-infrastructuur biedt voor grote CHRO’s van bedrijven die ontevreden zijn over hun vermogen om datagestuurde beslissingen te nemen,ondanks investeringen in een groot aantal talentapplicaties. TechWolf’s geavanceerde AI creëert hoogwaardige vaardigheidsprofielen door gebruik te maken van gegevens uit systemen waar werknemers hun werk doen, in tegenstelling tot traditionele toepassingen die slechts beperkte en geïsoleerde HR-gegevens gebruiken. Bekende klanten zijn onder andere GSK, HSBC, bp, United Airlines, Metlife, Synopsys, IQVIA, Workday, KBC, Booking.com en KLM.

 

Contact

Maaike Standaert, Marketing bij TechWolf (maaike@techwolf.ai)

Julie Scheprenseel, stafchef bij TechWolf (julie@techwolf.ai)