nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV investeert mee in de series A financieringsronde van Confo Therapeutics

7 mei 2019
confo-therapeutics-pmv

Confo Therapeutics, een groeiend bedrijf actief in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen, kondigt een Series A financieringsronde aan waarbij het bedrijf €30 miljoen ($33.4 miljoen) ophaalde. De investering werd geleid door BioGeneration Ventures (BGV) en werd mee geleid door Wellington Partners. Bijkomende nieuwe investeerders Fund+ en Perceptive Advisors en bestaande financiers Capricorn Health-Tech Fund, Qbic, Participatie Maatschappij Vlaanderen NV (PMV), MINTS (Universiteit van Michigan), V-Bio Ventures en VIB namen ook deel aan deze investeringsronde.

De middelen zullen gebruikt worden om de ontdekking van nieuwe geneesmiddelen op basis van de ConfoBodyTM technologie te versnellen, en om de pijplijn van GPCR-modulerende verbindingen verder te ontwikkelen tot kandidaat geneesmiddelen voor klinische studies. Confo Therapeutics’ gepatenteerde ConfoBodiesTM zijn enkel-domein antilichamen die op selectieve wijze G-proteïne gekoppelde receptoren (GPCRs) stabiliseren in specifieke conformaties. Dit maakt hen waardevolle hulpmiddelen voor de ontdekking van geneesmiddelen.

Edward van Wezel, Managing Partner van BGV, verklaarde: “We zijn onder de indruk van de kracht van het ConfoBodyTM platform voor de ontdekking van nieuwe verbindingen gericht op moeilijk te behandelen GPCRs, de veelbelovende pijplijn, en het uitmuntende management team van Confo Therapeutics. De omvang van de huidige investeringsronde en de kwaliteit van de investeerders, nieuw en bestaand, onderstrepen het potentieel van Confo Therapeutics.”

Johan Cardoen, Managing Director van VIB voegde toe: “We zijn tevreden met de enorme vooruitgang die Confo Therapeutics geboekt heeft sinds zijn oprichting. Het team heeft de toepassing van ConfoBodyTM-gebaseerde ontdekking van geneesmiddelen op een industriële schaal geïmplementeerd, heeft strategische samenwerkingen afgesloten met Lundbeck en Roche, en is een sterk portfolio van GPCR agonisten aan het opbouwen.”

Cedric Ververken, CEO van Confo Therapeutics, verklaarde: “We waarderen de sterke en bestendige steun van onze bestaande investeerders, die het bedrijf toegelaten hebben tot dit punt te komen. We zijn trots om BGV, Wellington Partners, Fund+ en Perceptive Advisors te verwelkomen als nieuwe investeerder en zo een kwalitatief hoogstaand en internationaal syndicaat te vervolledigen. We kijken er naar uit om ons platform voor de ontdekking van nieuwe geneesmiddelen een bijkomende boost te geven en onze portfolio van GPCR-modulerende verbindingen verder te ontwikkelen.”

VOOR MEER INFORMATIE

Confo Therapeutics
Dr Cedric Ververken, CEO
+ 32 (0)9 261 0670
info@confotherapeutics.com

Frank Kindt
Communicatiemanager PMV
+ 32 472 420 790
frank.kindt@pmv.eu

VOOR BELGISCHE MEDIA

Turnstone Communications for Confo Therapeutics
Dr Ann Van Gysel, Björn Debusschere
+32 (0)9 218 71 97
ann.vangysel@turnstone.be

OVER CONFO THERAPEUTICS

Confo Therapeutics is een spin-off van VUB-VIB die in 2015 werd opgericht door VIB en Capricorn Venture Partners met de steun van MINTS, PMV, QBIC en V-Bio Ventures. Het bedrijf bouwt een portfolio op van innovatieve programma’s gebaseerd op de geoctrooieerde Confo®-technologie, die zeer gespecialiseerde kameelachtige enkel-domein antilichamen of “ConfoBodiesTM” ontwikkelt die G-proteïne gekoppelde receptoren (GPCRs) stabiliseren in een interessante conformatie voor de ontdekking van geneesmiddelen.

GPCRs zijn aantrekkelijke startpunten voor geneesmiddelen bij de behandeling van verschillende aandoeningen, waar ze een essentiële rol spelen in tal van levensprocessen en vele ziekten beïnvloeden.
Confo Therapeutics ontwikkelt niet alleen zijn eigen pipeline, maar gaat ook inkomstengenererende partnerships aan met geselecteerde farmaceutische bedrijven. De focus ligt dan op de ontdekking van geneesmiddelen met GPCR targets die niet concurreren met interne projecten. Confo Therapeutics heeft lopende samenwerkingen met Lundbeck en Roche.

Meer informatie vindt u op www.confotherapeutics.com