nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV stapt uit Porphyrio, dat verkocht wordt aan de Duitse chemiegroep Evonik

9 nov 2018
lay-insight-pmv

Op 31 oktober rondde Evonik de overname af van Porphyrio, een spin-off van KU Leuven met hoofdkwartier in Herent. Porphyrio is een van de markleiders in het aanbieden van big data oplossingen voor onder andere pluimveebedrijven. Door het monitoren van die data en het in kaart brengen van info over onder andere legcapaciteit, genetische voorbestemdheid voor het verbeteren van de legproductie, of nog de luchtvochtigheid in de stallen, kunnen pluimveehouders hun stallen beter beheren en het niveau van de leefomstandigheden voor het pluimvee verhogen.

PMV stapte vier jaar geleden in met een eerste kapitaalinbreng. Hierdoor kon Porphyrio haar R&D verder ontwikkelen en op punt stellen. Omdat er extra kapitaalinbreng nodig is voor een versnelde internationale uitrol, in het bijzonder in de Afrikaanse en Aziatische groeimarkten, was de verkoop aan een internationale groep de meest voor de hand liggende piste.

Big data en zelflerende algoritmen worden steeds belangrijker, ook in de landbouwindustrie en daar wil Evonik met de overname van Porphyrio meer op inzetten. Door een beter begrip van de huishouding van een pluimveebedrijf in combinatie met een duurzame voedselvoorziening wil men zowel de capaciteit als het niveau van de leefomstandigheden optrekken. Via de software van Porphyrio kunnen producenten beter monitoren hoeveel het pluimvee dagelijks eet en drinkt, wat de legcapaciteit is of wanneer het slachtrijp. Op die manier kunnen ze voor elk dier een eigen curve opstellen, wat moet leiden tot een duurzamere (pluim)veeproductie.

Kris Vandenberk, senior investeringsmanager PMV: “Porphyrio is met haar geavanceerde technologie een toonaangevend bedrijf in smart farming. De voorbije jaren hebben wij samen met het bedrijf een zeer mooie weg afgelegd en zijn dan ook zeer verheugd dat ze vanuit Leuven en onder de vleugels van Evonik verder kunnen groeien tot een wereldspeler.“

Lees hier het persbericht van Evonik

Meer info:

Frank Kindt

Communicatiemanager PMV

frank.kindt@pmv.eu

0472/420790