nl
Nieuwsbrief
Cases

Aelin Therapeutics

  • Start-ups & scale-ups
  • Life Sciences & Care
  • Portfolio Life Sciences & Care
  • Life sciences & care

Pept-inTM platform voor de ontwikkeling van innovatieve antibiotica en ‘first-in-class’ geneesmiddelen voor moeilijk te moduleren humane therapeutische doelwit proteïnen

Aelin Therapeutics, spin-off van het VIB , maakt gebruik van de kracht van proteïne aggregatie om de activiteit van doelwit proteïnen uit te schakelen.

Het bedrijf ontwikkelt peptide therapeutica, of de zogenaamde Pept-insTM, die zeer specifiek en efficiënt aan hun doelwit proteïne in de cel binden en vervolgens aggregatie en afbraak van dit doelwit induceren.

De technologie laat zo onder andere toe innovatieve antibiotica te ontwikkelen met sterk verminderde kans voor de ontwikkeling van resistentie naast vb therapeutica tegen doelwitten die moeilijk te moduleren zijn door de meer gangbare geneesmiddelvormen zoals kleine chemische moleculen of antilichamen.

Partners in ambitie bij Aelin Therapeutics

De activiteiten van Aelin Therapeutics adresseren enerzijds de nood aan nieuwe antibiotica met innovatieve werkingsmechanismen, die moeten toelaten om een antwoord te bieden aan het toenemend aantal besmettingen met bacteriën die resistent zijn tegen de beschikbare antibiotica.

Anderzijds laat het platform toe humane doelwitten, die aan de grondslag liggen van momenteel onbehandelbare of moeilijk te behandelen aandoeningen, op selectieve wijze functioneel uit te schakelen.

In 2017 investeerde PMV samen met LSP (huidige EQT Life Sciences), Boehringer Ingelheim Venture Fund en Fund+ in een series A ronde van €27M. Deze investering laat toe het platform verder te valideren en een pijplijn aan therapeutische producten uit te bouwen.

  • ActiviteitOntwikkeling van antibiotica en therapeutica tegen uitdagende proteïne doelwitten
  • Instap2017
  • LocatieGent en Leuven
  • Websitehttps://aelintx.com

Investeringsteam Aelin Therapeutics

Bart De Taeye Investeringsmanager bart.detaeye@pmv.eu
Kenneth Wils Hoofd Life Sciences & Care kenneth.wils@pmv.eu +32 (0)2 274 63 83