nl
Nieuwsbrief
Cases

Avantium

  • Start-ups & scale-ups
  • Equity investments
  • Portfolio equity investments
  • Circulariteit

Avantium is een toonaangevend bedrijf in chemische technologie en een voorloper in hernieuwbare chemie. Samen met zijn partners in de hele wereld ontwikkelt Avantium efficiënte processen en duurzame producten, vervaardigd uit materialen op biologische basis. Avantium vormt een voedingsbodem voor revolutionaire hernieuwbare chemische oplossingen.

Van uitvinding tot commercieel leefbare productieprocessen. Eén van Avantiums talloze succesverhalen is de YXY-technologie voor de productie van PEF: een compleet nieuwe, hoogkwalitatieve kunststof, gemaakt uit industriële suikers op plantaardige basis. PEF is 100% recycleerbaar en vormt dus een kosteneffectieve oplossing om van alles te fabriceren, van een brede waaier van plastic flessen en verpakkingen tot vezels. YXY is de meest geavanceerde technologie maar Avantium werkt ook aan een reeks andere baanbrekende projecten.

Het bedrijf biedt geavanceerde diensten en systemen voor katalyseonderzoek, bedoeld voor toonaangevende chemische en petrochemische bedrijven. Avantiums kantoren en hoofdkantoor zijn gevestigd in Amsterdam, Nederland.

Investeringsteam Avantium

Roald Borré Groepsmanager Risicokapitaal roald.borre@pmv.eu +32 (0) 2 274 63 71
Els Lamberts Senior investeringsmanager Els.Lamberts@pmv.eu