nl
Nieuwsbrief
Expertise

Clean tech & Industrials

Uw bedrijf heeft de aspiratie om op lange termijn een stabiele en rendabele onderneming te worden met een toppositie in haar sector? Count PMV in als investor. Immers: we willen een ambitieuze entrepreneurial investeerder zijn voor ondernemingen met lef. Samen met u wil PMV een voortrekkersrol spelen in de Vlaamse economie.

Uw bedrijf heeft de ambitie om een wereldspeler te worden met een visie op de toekomst zodat het ook de volgende 50 jaar een toonaangevende rol kan spelen in een veranderende wereld? Bij PMV vindt u de financiering die past bij uw ambities. Heel graag ondersteunen we bedrijven met lef die op innovatieve manier oplossingen zoeken voor de maatschappelijke en economische uitdagingen van vandaag en morgen (digitale schaarste van personeel en grondstoffen, mobiliteit…), en op die manier bijdragen tot groei en ontwikkeling in Vlaanderen.

Circulaire economie

De Vlaamse doelstelling om te evolueren naar een circulaire economie, biedt vandaag heel wat kansen voor cleantech-bedrijven die duurzame oplossingen ontwikkelen. De financiering van die bedrijven is cruciaal: zonder toegang tot kapitaal, komen er geen projecten en zonder projecten is er geen groei van de sector. Ook voor andere bedrijven die hun processen of producten willen verduurzamen, is de circulaire economie een opportuniteit. De omslag naar een koolstofvrije wereld zal immers op verschillende fronten moeten gebeuren. PMV biedt hen de financiering (en de begeleiding) om een positieve ecologische impact te maken.

Maakbedrijven

Diverse sectoren staan de volgende jaren echter niet alleen voor een ecologische transformatie maar ook voor een digitale omschakeling. Beide zijn noodzakelijk. PMV investeert graag in bedrijven die technologie weten te koppelen aan een vooruitstrevende visie en daardoor overtuigende producten of diensten op de markt brengen die Vlaanderen en de wereld kunnen veroveren. Maar niet alleen jonge techbedrijven die nieuwe technologie ontwikkelen, vinden bij PMV een geduldige investeerder. Ook lokale maakbedrijven die er niet voor kiezen hun productie te outsourcen of delokaliseren, en blijven innoveren met technologie en personeel van hier moeten alle kansen krijgen, vinden we bij PMV. Graag zorgen we voor de financiering die daarbij past.

Begeleiding

Start-ups met een technologie, een product of een oplossing die schaalbaar is, kunnen bij ons terecht voor gepaste financiering, ongeacht de sector waarin ze actief zijn (energie, mobiliteit, logistiek, nieuwe materialen, afval…). PMV heeft heel wat start-ups ondersteund bij de lancering van nieuwe producten, en financierde verschillende doorbraken van (duurzame) oplossingen of technologie. Maar ook voor groeiers en bedrijven die internationaal willen gaan, biedt PMV leningen, kapitaalparticipaties en waarborgen mét de gepaste begeleiding.

Investeringsteam clean tech & industrials

Lieven De Jonge Businessmanager Scale-ups & Industrials lieven.dejonge@pmv.eu +32 (0)2 274 63 73
Roald Borré Groepsmanager Risicokapitaal roald.borre@pmv.eu +32 (0) 2 274 63 71