nl
Nieuwsbrief
Expertise

Starten

Startende ondernemers hebben het soms moeilijk om financiering te vinden voor hun business-idee. Een eigen zaak starten zonder geld is lastig. PMV biedt u diverse oplossingen om een startkapitaal samen te brengen.

De meeste banken hebben kredietformules voor startende ondernemers. Toch zijn ze soms niet bereid om een lening te verstrekken, omdat ze het business-idee te risicovol vinden of omdat u onvoldoende waarborgen kan voorleggen, bijvoorbeeld. Geen nood. Familie, vrienden of kennissen hebben wellicht wél vertrouwen en zijn misschien bereid te financieren? Met de Winwinlening biedt PMV hen daarvoor het perfecte financieringsmiddel. En met een Vriendenaandeel kunnen ze dankzij een kapitaalinbreng mede-eigenaar worden van uw onderneming. De overheid stimuleert zulke leningen en aandelen: wie zo ondernemers financiert, krijgt een belastingvermindering. En misschien kunt u via de waarborgregeling bij PMV toch een (grotere) lening krijgen bij de bank? PMV betaalt de lening dan deels terug aan de bank wanneer het misloopt.

Risicokapitaal

U hebt een innoverend en technologisch business-idee maar realiseert nog geen omzet of cash flow? PMV is graag bereid uw dossier te analyseren en risicokapitaal te verschaffen. PMV wordt dan aandeelhouder in uw onderneming. Mogelijks vullen we die financiering aan met een converteerbare lening die later kan worden omgezet in aandelen of een flexibel terugbetaalbare (achtergestelde) lening. Immers: de financieringsproducten van PMV zijn combineerbaar. Overigens vormt de financiering door PMV voor andere investeerders het sein om starters van financiering te voorzien.

Life sciences

PMV investeert graag mee in baanbrekende (bio)technologie, innovatieve (medische) technologie en toonaangevende servicebedrijven in diverse sectoren. Voor heel wat start-ups in de life sciences-sector zijn we een cruciale investeerder. Maar ook in andere sectoren financieren we starters met goede business-ideeën. Zo willen we technologische innovaties alle kansen geven die leiden tot nieuwe vaccins, betere diagnoses, veiligere wegen, efficiëntere processen, competentere medewerkers, duurzamere woningen, gelukkigere dieren, een gezonder voedselsysteem of andere verbeteringen in de maatschappij.