nl
Nieuwsbrief
Cases

Nobi

  • Start-ups & scale-ups
  • Life Sciences & Care
  • Portfolio Life Sciences & Care
  • Life sciences & care
Roeland Pelgrims, CEO van Nobi

Levens redden en kwalitatieve levensjaren veilig stellen, daar doen we het voor!

Roeland Pelgrims, co-CEO Nobi

Slimme lampen voor senioren

De Antwerpse scale-up Nobi, opgericht door Stijn Verrept en Roeland Pelgrims, is actief in de groeiende markt van SilverTech – technologie specifiek voor senioren.

Het bedrijf ontwikkelde een slimme lamp die met behulp van sensoren en artificiële intelligentie detecteert wanneer een persoon is gevallen en dan een vooraf geprogrammeerd contact kan bellen. Zo kunnen ouderen veiliger thuis, in een serviceflat of zorgcentrum wonen en krijgt het zorgpersoneel ondersteuning.

Nobi valdetectielamp

Partners in ambitie bij Nobi

Nobi haalde in een tweede kapitaalronde meer dan 13 miljoen euro op bij LSP Health Economics Fund 2, LSP Dementia Fund, PMV en BNP Paribas Fortis Private Equity. Ook de bestaande aandeelhouders stapten opnieuw mee in deze tweede, naar Belgische normen opmerkelijk grote en internationale, kapitaalronde.
De 13 miljoen euro nieuw kapitaal zal worden ingezet voor de verdere uitbouw van langetermijnsamenwerkingen met woonzorgcentra, assistentiewoningen en ziekenhuizen overal ter wereld, en voor de lancering van Nobi bij mensen thuis.

Investeringsteam Nobi

Tine Bekaert Senior investeringsmanager tine.bekaert@pmv.eu