nl
Nieuwsbrief
Cases

OTRA Solutions

  • Start-ups & scale-ups
  • Equity investments
  • Portfolio equity investments
Otra Solutions

De Leuvense onderneming OTRA Solutions (Bierbeek) biedt een Europees digitaal platform dat de internationale wegtransportsector een oplossing moet bieden voor de toenemende en vaak schrijnende parkeerproblematiek langs de grote Europese verkeersassen. Het platform biedt zowel chauffeurs, als bedrijven en parkinguitbaters een real time online parkingmanagement tool aan. Via deze reserveringsapplicatie garandeert OTRA de truckers en hun cargo op elk moment een betrouwbare, veilige en goed uitgeruste parkeerplaats onderweg. Voor de transportbedrijven is het een end-to-end planning-, monitoring- en betalingssysteem.

OTRA ontwikkelde een software die dienst doet als een end-to-end service platform voor drie gebruikersgroepen: de truckchauffeur krijgt een mobiele reservatietool, waarbij hij zelf centraal staat. Hij ziet op elk moment betrouwbare real time parkeerinformatie, kan een gegarandeerde boeking maken op een beveiligde parking die voldoet aan zijn verwachtingen én aan die van zijn lading. En ten slotte kan hij een verzekerde betaling online uitvoeren. Voor de transportbedrijven is er OTRA Fleet Manager ™, die hen toelaat om altijd en overal hun lading of vrachtwagen te monitoren. Voor de parkinghost of -uitbater is er de OTRA Park Manager™. Dat systeem laat aan chauffeurs en bedrijven zien welke faciliteiten de parkinguitbater kan aanbieden. Hij kan online zijn parking beheren, zodat hij altijd garanties heeft over de correcte bezetting. Zijn parking krijgt een duidelijke rating van de chauffeurs. En hij is verzekerd van een correcte betaling van de gebruiker.

Partners in ambitie bij Otra Solutions

OTRA zal dit grootschalig transportplatform in de markt zetten en alle partijen via de tools connecteren. In de toekomst wordt ook werk gemaakt van de realisatie van volledig uitgeruste parkings over heel Europa. Dat kan onder meer dankzij de aanzienlijke participatie van investeringsmaatschappijen PMV en Alychlo, die ook aandeelhouder worden van OTRA.

Lieven De Jonge, Business Manager PMV: “Het OTRA-platform biedt met zijn unieke SaaS-technologie een algoritmische oplossing voor een nijpend probleem binnen de internationale transportsector. Dit is een unieke tool, waar wij bij PMV als investeerder van bij de start in geloofden. We zijn fier dat we Sven, Isabel en hun team initieel mee de mogelijkheid hebben geboden om deze tool in volle coronacrisis te ontwikkelen.”

Investeringsteam Otra Solutions

Lieven De Jonge Businessmanager Scale-ups & Industrials lieven.dejonge@pmv.eu +32 (0)2 274 63 73
Emile Symons Investeringsmanager emile.symons@pmv.eu