nl
Nieuwsbrief
Cases

Rechteroever Nieuwpoort

  • Vastgoedprojecten
  • Gebiedsontwikkeling
  • Vastgoed
Gebiedsontwikkeling - Nieuwpoort

De integrale ontwikkeling van de jachthaven van Nieuwpoort is een ambitieus project dat de rol van de stad als Europese jachthaven zal versterken. Op de rechteroever komt o.a. een jachthavendok voor ongeveer 600 boten wordt een 1000-tal woningen gebouwd. Het wordt de grootste jachthaven van Noord-Europa. De bestaande bedrijven die verbonden zijn aan de huidige jachthaven krijgen een nieuwe locatie.

De jachthaven krijgt een grote rol in het toeristische netwerk van de kust. Daarvoor komt er een directe en visuele relatie tussen de jachthaven en de binnenstad. Het project moet bovendien een economisch en leefbaar geheel worden. De volledige herontwikkeling van dit gebied zal ongeveer een 10 à 15 jaar duren en een investeringskost vragen van circa 100 miljoen euro.

Rol PMV

PMV is sinds 2013 betrokken bij het project en trad initieel op als projectbegeleider en adviseur voor het agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust. Vandaag neemt PMV ook een financiële rol op, met name door de inbreng van risicokapitaal en door het aanleveren van achtergestelde financiering voor de realisatie van het project. PMV levert ook expertise, met een groep van medewerkers die gespecialiseerd zijn in de verschillende facetten van een gebiedsontwikkelingsproces.

Andere partners

PMV zet haar schouders onder de gebiedsontwikkeling samen met de private partners CAAAP, Artes en Groep De Cloedt. Als publieke partners zijn de stad Nieuwpoort, de provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse Overheid en het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) betrokken.