nl
Nieuwsbrief
Cases

Theo Technologies

  • Start-ups & scale-ups
  • Equity investments
  • Portfolio equity investments
  • Groeien
Theo Technologies

Welk toestel ze ook gebruiken of waar ze ook zijn, kijkers verwachten dezelfde hoogwaardige video-ervaring zowel met online video als met traditionele kabeltelevisie. Met onze videodiensten slagen we erin hun kijkers deze hoogwaardige ervaringen aan te bieden.

Steven Tielemans, CEO Theo Technologies

THEO Technologies werd opgericht in 2012 in Leuven en heeft als missie de perfecte video-ervaring op elk platform of apparaat, op elk moment en overal te faciliteren. Hierdoor kunnen video-uitgevers, operatoren en broadcasters hun videocontent valoriseren en geavanceerde video-ervaringen leveren aan hun publiek.

Het belangrijkste product van THEO Technologies is vandaag de bekroonde THEOplayer. Deze Universal Player-oplossing biedt mediabedrijven één speler voor alle belangrijke online apparaten en platforms zoals browsers, mobiele apparaten, smartTV’s, settopboxen en andere connected devices. THEO Universal Player is vooraf geïntegreerd met toonaangevende oplossingscomponenten in het hele video-ecosysteem, waaronder streaming, analyse, DRM en advertentietechnologie om de complexiteit van serviceontwikkeling en integratie te minimaliseren voor mediabedrijven.

THEO beheert enkele van de grootste streamingdiensten ter wereld, waaronder: Telenet, CNN, Swisscom, KPN, Mediahuis, De Persgroep, NBC en vele anderen.

THEO heeft kantoren in Leuven (België), New York, San Francisco, Barcelona en Singapore.

Partners in ambitie bij Theo Technologies

Theo Technologies haalde in 2020 €10 miljoen op na een Series A-financieringsronde geleid door SmartFin Capital, gevolgd door PMV en Media Invest Vlaanderen (MIV).

Met de kapitaalronde mikte het bedrijf op een wereldwijde expansie, onder meer door het inzetten van bijkomende ingenieurs voor de productontwikkeling, de aanwerving van bijkomende verkoopsmensen en het uitbouwen van het management.

Investeringsteam Theo Technologies

Dany Vandevelde Principal investeringsmanager Dany.Vandevelde@pmv.eu +32 (0)2 274 63 85
Michaël Raes Investeringsmanager michael.raes@pmv.eu