nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

1,5 miljoen euro kapitaal voor socialmediaplatform Willow

willow-pmv

Socialmediaplatform Willow van Ludwig Dumont en Steven van Kerkhoven rondt een nieuwe kapitaalronde af. Nieuwe aandeelhouders SmartFin en PMV staan samen met bestaande investeerders imec.istart, Alex Brabers en Marc Vanderheyden in voor de extra funding ten belope van 1,5 miljoen euro. Met de bijkomende financiering wil Willow nog meer bedrijven en ondernemers helpen met hun social media. Bijkomend wil de scale-up ook haar internationale voetafdruk verder vergroten. Willow wil de belangrijkste socialmedia-oplossing worden nu de digitalisering binnen kmo-industrie in de hoogste versnelling zit.

Het in 2018 opgerichte technologiebedrijf heeft als algemene missie om socialmediamarketing toegankelijk te maken voor kmo’s die vandaag niet over de middelen noch over de kennis of tijd beschikken om dit volledig zelf te doen. “Het is onze visie om op termijn de enige oplossing te zijn die professionele dienstverleners en ondernemers nodig hebben om hun socialmedia-aanwezigheid te beheren en te beheersen. Van structuur, over inspiratie tot begeleiding en optimalisatie”, zegt CEO en oprichter Ludwig Dumont. Het verhaal van Willow start in San Francisco, waar Ludwig Dumont destijds woonde en er als marketing consultant verschillende bedrijven hielp met hun social media. Al snel kwam hij tot de vaststelling dat heel wat kmo’s en zelfstandige ondernemers niet over de middelen beschikken om agencies of consultants in te huren, maar ook niet de kennis of de tijd hebben om alles zelf te doen. Nochtans is de kracht van social media heel duidelijk. Het speelt een belangrijke rol in het sales-proces, helpt om een sterke employer brand uit te bouwen en zet in het algemeen een organisatie of ondernemer op de digitale kaart. Die disconnect tussen wat er op de markt was en de belangrijke rol die social media spelen voor ondernemingen, vormde de basis voor het ontstaan van Willow.

Tractie

De oplossing die vervolgens door het Willow-team ontwikkeld en gedurende drie jaren verder verfijnd werd, is een combinatie van een sterke en eenvoudige socialmediatool die structuur, inspiratie en inzichten biedt (en aan de hand van een slim algoritme leert en optimaliseert) in combinatie met coaching – zowel menselijk als digitaal – door een socialmedia-expert. De combinatie van efficiëntie en intelligentie (via de tool), en kennis en begeleiding (via de expert) is een troef voor zakelijke  dienstverleners, ondernemers en B2B gefocuste kmo’s. Vandaag zijn honderden ondernemers en zakelijke dienstverleners klant bij Willow, waarvan ongeveer 70% in België en Nederland, en 30% in de Verenigde Staten. Willow ziet vandaag veelbelovende tractie bij accountants en fiscalisten, HR-professionals en juridische dienstverleners.

Kapitaalronde

Het vers opgehaalde kapitaal heeft als doelstelling om zoveel mogelijk professionele dienstverleners en ondernemers te helpen met hun social media enerzijds en anderzijds om de organisatie volop te gaan voorbereiden op een heuse
schaalvergroting. Ludwig Dumont, CEO van Willow: “We zijn verheugd dat we de ondersteuning en het geloof krijgen van deze Tier-A investeerders. Als team en als bedrijf voelen we dat we intussen over echte ‘intimate market knowledge’ beschikken en reeds een aantal fundamentele processen onder de knie hebben om hier nu volop verder op te bouwen. Deze kapitaalronde past dan ook perfect in ons groeitraject.”

Jürgen Ingels, Managing Partner van SmartFin: “De oplossing van Willow zelf ligt perfect in lijn met de noden van professionele dienstverleners en ondernemers die begrijpen dat social media belangrijk zijn, maar niet de ambitie hebben om er grote budgetten of veel tijd aan te spenderen en ook niet alle kennis in huis hebben om dat zelf te doen. Daarnaast valt het bedrijf perfect binnen de investment thesis van SmartFin Ventures II. We kijken ernaar uit om samen de volgende stap te zetten met dit veelbelovende bedrijf en team.” Alex Brabers, voorzitter van de Raad van Bestuur: “Er is heel wat potentieel. Gedurende de eerste 3 jaren heeft het bedrijf een solide markt gevonden, daar een aangepast aanbod voor gemaakt en bewezen dat het capabel is om commerciële tractie te genereren. Gedurende de komende 18 tot 24 maanden moeten we nu bewijzen dat we klaar zijn om echt te gaan schalen. Ik ben verheugd om als voorzitter hierbij te kunnen begeleiden.”