nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV mee in nieuwe kapitaalronde voor Ellio

IntuEdrive, het bedrijf achter de Belgische fabrikant van speed pedelecs Ellio, kondigt met trots aan dat het succesvol 5 miljoen euro heeft opgehaald tijdens een recente kapitaalronde. Aan de financieringsronde namen bestaande aandeelhouders PMV, U2P en Buselo deel, evenals twee nieuwe investeerders: Invest For Jobs en het Welvaartsfonds.

De kapitaalinjectie markeert een belangrijke mijlpaal voor IntuEdrive en zal de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf versnellen. Het totale investeringsbedrag omvat 2,5 miljoen euro die onmiddellijk werd opgehaald, evenals een extra 2,5 miljoen euro die gereserveerd wordt voor bijkomende financiering volgend jaar. Bovendien is er ook voor 2,2 miljoen euro aan leningen geconverteerd in aandelen, waardoor de financiële positie van het bedrijf verder wordt versterkt.

Groei versnellen

De opgehaalde fondsen zullen strategisch worden ingezet om de groei van Ellio te versnellen. Een deel van de middelen wordt gebruikt voor de internationalisering van Ellio als speedpedelecmerk, terwijl het overige deel zal worden aangewend voor de doorontwikkeling van de revolutionaire IntuEdrive-aandrijftechnologie. Die moet zo ook toepasbaar worden voor cargo bikes en beschikbaar komen voor andere fabrikanten die de technologie in hun modellen willen inbouwen.

Een jaar van hoogtepunten

De kapitaalronde bekroont een jaar van hoogtepunten voor het jonge technologiebedrijf. In het najaar van 2022 bouwde het bedrijf haar 1000ste speed pedelec in de productiehallen van Bewel Tessenderlo, om de tweede helft van dat jaar break-even af te sluiten. Intussen lanceerde Ellio twee nieuwe modellen, Max en Marty, en werd zo het productportfolio stevig uitgebreid. Momenteel staat Ellio voor een internationale uitbreiding van haar verkoopnetwerk, te beginnen met Nederland.

Dominante speler

Jorrit Heidbuchel, mede-oprichter en CEO van Ellio, verklaart: “Met deze nieuwe kapitaalinjectie staat niets Ellio nog in de weg om een dominante speler te worden op de speedpedelecmarkt. Daarnaast stellen de nieuwe middelen ons in staat om het potentieel van onze unieke technologie verder te verzilveren en er nieuwe markten mee te bedienen.