nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Agilent Technologies kondigt de overname aan van Multiplicom nv.

21 dec 2016
multiplicom-pmv

SANTA CLARA, Californië (VS), en NIEL, België, 20 december 2016

 

 

Agilent Technologies Inc. (NYSE: A) en Multiplicom nv kondigden vandaag aan dat ze een definitieve overeenkomst hebben gesloten met het oog op de overname van Multiplicom, een toonaangevend Europees diagnosticabedrijf met geavanceerde technologieën en producten voor genetische tests.

Multiplicom heeft zijn hoofdkantoor in Niel, België. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en commercialiseert moleculaire diagnostische tests in kitvorm, die gepersonaliseerde geneeskunde mogelijk maken. Met deze tests kunnen klinische laboratoria DNA-varianten opsporen die geassocieerd worden met een genetische aanleg of ziekte. Deze tests maken het ook mogelijk om de behandeling van kanker aan te sturen en aangeboren afwijkingen vroeg in de zwangerschap op te sporen.

“De overname van Multiplicom versterkt onze aanwezigheid in de genomics-markt aanzienlijk”, zegt Herman Verrelst, vicevoorzitter en general manager van de genomics afdeling van Agilent. “Met de producten en technologie van Multiplicom kunnen we onze portefeuille uitbreiden. Bovendien versterken we onze innovatieve workflow-capaciteiten inzake sequentie-analyse, wat onmiddellijk opportuniteiten biedt in de aangrenzende markten.”

“Multiplicom grijpt met enthousiasme deze kans om deel uit te maken van Agilent. Hierdoor kunnen we onze producten en technologie aanbieden aan klanten wereldwijd”, zegt Dirk Pollet, chief executive officer bij Multiplicom. “We willen ook onze investeerders bedanken, Gimv, PMV, Qbic, RMM, Universiteit Antwerpen en VIB: vanaf dag één konden we rekenen op hun nooit aflatende steun.”

Agilent neemt Multiplicom over voor circa 68 miljoen euro in contanten. De overname wordt naar verwachting afgerond medio januari, afhankelijk van de lokale wet- en regelgeving en de gebruikelijke opschortende voorwaarden. Multiplicom stelt ongeveer 90 mensen tewerk. Alle werknemers krijgen een baan aangeboden bij Agilent.

OVER MULTIPLICOM NV

Multiplicom nv ontwikkelt, produceert en commercialiseert moleculaire diagnostische oplossingen, die worden aangeboden in de vorm van kits en gepersonaliseerde geneeskunde mogelijk maken. Multiplicom werd opgericht in 2011 als een spin-off van de Universiteit Antwerpen (België) en VIB. In 2012 ontving Multiplicom als eerste Europese bedrijf het CE-IVD-label voor zijn BRCA MASTR Dx-testkit, die aanleg voor borstkanker en eierstokkanker kan opsporen. Multiplicom blijft inzetten op de ontwikkeling en de commercialisering van kwaliteitstests gebaseerd op MPS. Met deze tests kunnen klinische laboratoria DNA-varianten opsporen die geassocieerd worden met een genetische ziekte of aanleg. Ze maken het ook mogelijk om de behandeling van kanker aan te sturen en aangeboren afwijkingen vroeg in de zwangerschap op te sporen. Meer info? Bezoek www.multiplicom.com.

OVER AGILENT TECHNOLOGIES

Agilent Technologies Inc. (NYSE: A) is toonaangevend op het vlak van levenswetenschappen, diagnostica en chemische toepassingen. Het is de beste laboratoriumpartner voor een betere wereld. Agilent werkt met klanten in meer dan 100 landen en levert instrumenten, software, diensten en verbruiksgoederen voor de complete workflow in laboratoria. Agilent genereerde in het boekjaar 2016 een omzet van 4,20 miljard dollar. Het bedrijf stelt wereldwijd ongeveer 12.500 mensen tewerk. Meer informatie over Agilent op www.agilent.com.

TOEKOMSTGERICHTE VERKLARINGEN

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen, zoals gedefinieerd in de Securities Exchange Act van 1934, en is onderworpen aan de ‘safe harbors’ vastgelegd in deze wet. De toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht omvatten, maar zijn niet beperkt tot, verklaringen met betrekking tot de uitbreiding van de productportefeuille van Agilent en de mogelijkheid om meerwaarde te creëren voor klanten, uitbreiding naar extra accounts en markten, de verwachte datum waarop de overname wordt afgerond en de verwachte voordelen van de overname voor de bedrijfsactiviteiten van Agilent. Deze toekomstgerichte verklaringen houden risico’s en onzekerheden in die ertoe kunnen leiden dat de resultaten van Agilent wezenlijk afwijken van de huidige verwachtingen van het management. Dergelijke risico’s en onzekerheden omvatten, maar zijn niet beperkt tot: onvoorziene veranderingen in de vraag naar bestaande en nieuwe producten, technologieën en diensten, aankoopbeslissingen en -timing van de klanten, vervulling van de opschortende voorwaarden, en het risico dat we niet in staat zijn om de verwachte voordelen van de overnameactiviteiten te realiseren.

Andere risicofactoren waar we rekening mee moeten houden bij het uitvoeren van onze werkzaamheden zijn: de mogelijkheid om succesvol te blijven door de conjunctuurcycli heen; voortdurende druk met betrekking tot concurrentie, prijsstelling en brutomarge; de impact van de geopolitieke onzekerheden en wereldwijde economische omstandigheden op onze activiteiten, onze markten en ons vermogen om zaken te doen; het vermogen om nieuwe producten succesvol te introduceren op het juiste moment, met de juiste prijsstelling en de juiste marketingmix; het vermogen van Agilent om recente acquisities met succes te integreren; het vermogen van Agilent om te voldoen aan bepaalde complexe regelgeving; en andere risico’s beschreven in de deponeringen van Agilent bij de Securities and Exchange Commission, waaronder ons kwartaalverslag op Formulier 10-Q voor het kwartaal eindigend op 31 juli 2016. De toekomstgerichte verklaringen zijn gebaseerd op de overtuigingen en aannames van het management van Agilent en de op dit moment beschikbare informatie. Agilent acht zich niet gehouden om enige toekomstgerichte verklaring publiekelijk te herzien of bij te stellen.

NOOT VOOR DE REDACTIE

Meer zakelijk nieuws en informatie rond technologieën en verantwoord ondernemerschap is beschikbaar op de website van Agilent: www.agilent.com/go/news

CONTACTPERSONEN

VOOR DE PERS:   

Rekha Parthasarathy
+1 408 345 8396
rekha.parthasarathy@agilent.com

Victoria Wadsworth-Hansen
+45 2933 6980
+1 408 553 2005
victoria.wadsworth-hansen@agilent.com

VOOR INVESTEERDERS:

Alicia Rodriguez
+1 408 345 8948
alicia_rodriguez@agilent.com

BIJ MULTIPLICOM:

Dirk Pollet
CEO Multiplicom
+32 3 289 14 00
dirk.pollet@multiplicom.com