nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

AgroSavfe haalt 7,8 miljoen euro op

30 sep 2016
agrosavfe-pmv

Gent, 22 september 2016

Agrosafve nv, een in België gebaseerd agrobiotechbedrijf heeft een serie B financieringsronde afgerond voor een bedrag van 7,8 miljoen euro. Alle bestaande aandeelhouders, waaronder PMV, Gimv, VIB, Agri Investment Fund, Biovest, Madeli Participaties en Qbic tekenden in voor deze nieuwe ronde. Globachem nv trad toe als nieuwe aandeelhouder.

De fondsen dienen voor de verdere ontwikkeling van zijn nieuwe Agrobodies® als biopesticiden. De eerste goedkeuringsaanvragen voor Europa en de Verenigde Staten worden verwacht in 2018.

Agrobodies® zijn kleine proteïnen die kunnen worden ontworpen en gereguleerd om zich te verbinden met essentiële elementen van voor planten schadelijke organismen en ziektes. Agrosafve heeft dergelijke Agrobodies ontwikkeld met schimmelbestrijdende eigenschappen en maakt hiervan een nieuwe klasse van biofungicides.

Het bedrijf volgt een ambitieus productontwikkelingsprogramma en breidt het team aan het Gentse Technologiepark verder uit, onder meer met de recente benoeming van Luc Maertens als CEO en Marnix Peferoen als CTO.

“Dit is een technologieplatform met een verbazende envergure. Omdat het zo gemakkelijk is om op grote schaal te produceren, is het marktpotentieel enorm. De raad van bestuur en het management waren slim genoeg om eerst te focussen op de markt van fruit en groenten, gevolgd door fungiciden voor rijenteelt, zoals granen en sojabonen, en op insecticiden,” zegt Koen Quaghebeur, oprichter en voorzitter van Globachem nv.

Lieven De Smedt, voorzitter van Agrosafve, voegt daaraan toe: “We zijn bijzonder trots om Globachem te verwelkomen als nieuwe investeerder en beschouwen dit als een bekrachtiging van onze strategische keuzes. Bovendien voegt de benoeming in onze raad van bestuur van Luc Basstanie, als vertegenwoordiger van het Agri Investment Fund van de Boerenbond, nog meer expertise toe op het vlak van gewasbescherming en duurzame landbouw. We zijn ervan overtuigd dat wij samen met onze al bestaande aandeelhouders van Agrosafve een wereldspeler kunnen maken op het vlak van biopesticiden voor zowel de traditionele als de biologische landbouw.

 

Over AgroSavfe nv

Agrosafve is een Belgisch agrobiotechbedrijf dat in 2013 ontstond als spin-off van het VIB. Het ontwikkelt kameelantilichaamfragmenten, of Agrobodies®, waaruit men milieuvriendelijke gewasbeschermingsmiddelen kan maken voor diverse toepassingen in de landbouw. Agrosafve heeft aangetoond dat zijn Agrobodies® een heel gamma van ziekteverwekkende schimmels kunnen bestrijden en werkt nu aan een nieuwe generatie biopesticiden.

 

Contact

AgroSavfe nv

Lieven De Smedt
voorzitter

lieven.de.smedt@agrosavfe.com

+32 (9) 261 06 91