nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

bpost neemt Bubble Post over

9 aug 2017
bubble_post-pmv

bpost heeft op 7 augustus 2017 een akkoord gesloten met Bubble Post voor de overname door bpost van Bubble Post, via een meerderheidsparticipatie. Hiermee bevestigen beide bedrijven hun groeiambitie in slimme en duurzame stadsdistributie en verrijkt bpost haar hybride netwerk met complementaire expertise rond gekoeld transport.

De activiteiten van Bubble Post betekenen een versterking van het huidige netwerk van bpost en van haar dochteronderneming Citydepot. Zowel Bubble Post als Citydepot zijn belangrijke referenties in groene stadsdistributie en zullen vanaf nu samenwerken en elkaar aanvullen met eigen expertise, zoals reeds het geval is in Gent waar beide spelers succesvol samenwerken binnen het stadsdistributieplatform.

Naast zijn ervaring in duurzame stadsdistributie brengt Bubble Post ook heel wat kennis mee van gekoeld en vriestransport voor o.a. horecagroothandels en de levering van vers bereide maaltijden en maaltijdboxen. Binnen het snel groeiende segment van levering van versproducten aan zowel bedrijven als particulieren wil bpost in de Benelux een voortrekkersrol spelen.

Koen Van Gerven, CEO van bpost, is bijzonder tevreden met de nieuwe partner “Onze ambitie is duidelijk, we willen een toonaangevende speler zijn in België voor pakjes. En daarnaast is het ook onze ambitie om onze activiteiten binnen de duurzame en koude logistieke keten fors uit te breiden in België en Nederland, de acquisitie van Bubble Post past perfect binnen die strategie”.

Marc Morioux, CEO van Bubble Post, reageert alvast enthousiast: “Bubble Post kijkt ernaar uit om onder de vleugels van bpost verder te groeien. Onze medewerkers schrijven graag mee, samen met bpost, aan een volgende boeiend hoofdstuk van de toekomst van onze beide bedrijven.”

OVER BUBBLE POST

Het van oorsprong Gents bedrijf werd opgericht in 2013 en is momenteel actief in zestien steden, zowel in België als in Nederland. Zijn activiteiten zijn toegespitst op slimme stadsdistributie, waarbij pakjes en goederen van verschillende leveranciers met eigen intelligente software efficiënt worden gebundeld in verschillende routes en uitgeleverd vanuit de stadsrand met eco-vriendelijke voertuigen zoals cargo-fietsen en koelwagens op aardgas. Bubble Post genereerde een totale omzet van 3,6 miljoen euro voor de periode 2016. Het bedrijf stelt ongeveer honderd personen tewerk.