nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

C-Mec: een waarborg voor internationale groei

15 mrt 2017
c-mec-pmv

C-Mec Group is actief in de metaalbewerking en is een toeleverancier voor metalen componenten en assemblages. Haar activiteiten situeren zich vooral rond plaatbewerking, verspanning, oppervlaktebehandeling en assemblage.

Het bedrijf ontstond na de verkoop van Barco Special Components aan de groep BMTech. In 2011 werden echter de afdelingen in Kortrijk en Tsjechische Kladno afgesplitst van de groep BMTech en werd, onder leiding van Yves Dhont, de nieuwe groep C-Mec – Creative Mechanical Solutions, opgericht.

Aanvankelijk werkte C-Mec bijna exclusief voor Barco, maar om ook andere klanten aan te trekken was het nodig om de portefeuille gevoelig uit te breiden via een aantal gerichte overnames in 2012, zoals Steelandt nv uit Westkerke en Deprez Metaalwerken nv uit Koekelare.

Om zijn verdere groei te ondersteunen is C-Mec sindsdien altijd blijven investeren in een moderne machines die je gerust het neusje van de zalm mag noemen. Zo werd het machinepark uitgebreid met een volautomatische combiné pons-lasermachine, de eerste van dit type in Vlaanderen. Ook de plooibank met automatische toolwissel is een primeur in onze regio. Daarbovenop is C-Mec erg trots op twee gloednieuwe freesmachines met automatische belading voor zowel grotere als kleinere series.

“Het zit in ons DNA dat we de nieuwste technologie in huis hebben, en met elke investering vergroot de kwaliteit van ons werk. Met dit machinepark en de competenties op de werkvloer kunnen we nu zo goed als elke klus aan,” zegt business development manager Johan Steelandt hierover aan de sectorfederatie Agoria.

C-Mec heeft ondertussen een aantal belangrijke herstructureringen achter de rug en is nu klaar voor verdere internationale groei. Naast de bestaande fabrieken in Kortrijk – waar het bedrijf meer dan honderd mensen tewerkstelt – en het Tsjechische Kladno, met 135 werknemers, heeft C-Mec nu ook een metaalbewerkingsbedrijf overgenomen in Roemenië.

De financiering van deze overname werd mee mogelijk gemaakt door huisbankier Belfius, dankzij een waarborg van PMV.

MEER INFO

Yves Dhont
Director
C-Mec
yves.dhont@bmtech.be