nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Capricorn Venture Partners stapt in kapitaal van PMV-portefeuillebedrijf ViroVet nv

4 okt 2017
virovet-pmv

LEUVEN, België, 4 oktober 2017 – ViroVet NV, een toonaangevend Belgisch biofarmaceutisch bedrijf actief in de ontwikkeling van innovatieve vaccins en antivirale geneesmiddelen voor vee, is trots aan te kondigen dat het Capricorn Venture Partners heeft kunnen aantrekken om het tweede luik van de serie A financieringsronde af te sluiten en daarmee 1.5 miljoen euro extra op te halen. De middelen zullen worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling en lancering van de veterinaire portfolio.

ViroVet is een pionier in de ontwikkeling van innovatieve vaccins en gebruikt hiervoor een uniek gepatenteerd technologieplatform ontwikkeld door het Rega Institute for Medical Research van de KU Leuven dat het potentieel heeft om vaccins sneller en kostefficiënter te produceren. Deze vaccins worden ontworpen om de effectiviteit te maximaliseren en de veiligheidsrisico’s te minimaliseren. Bovendien zijn ze thermostabiel, waardoor de gebruikelijke koude keten voor de distributie en bewaring niet langer nodig is. Het bedrijf sloot eerder dit jaar een overeenkomst met GALVmed voor de ontwikkeling van nieuwe vaccins voor schapen en geiten.

Het bedrijf ontwikkelt ook antivirale middelen die een essentiële rol kunnen spelen in de effectieve controle en behandeling van aandoeningen van de bovenste luchtwegen bij runderen en varkens. Hierdoor zullen de typische secundaire bacteriële infecties verminderen en dus ook het antibioticagebruik.

Erwin Blomsma, PhD, mede-oprichter en CEO van ViroVet: “We zijn er trots op dat we ook Capricorn Venture Partners mee aan boord krijgen. Dankzij de tweede closing van onze serie A
financieringsronde hebben we voldoende ademruimte om een aantal belangrijke mijlpalen te halen en de sector te laten zien dat er betere manieren zijn om virale ziekten in de veeteelt aan te pakken. ”

Ludwig Goris, Investment Manager bij Capricorn Venture Partners voegt toe: “We zijn enthousiast dat we ViroVet kunnen aankondigen als eerste investering van ons Capricorn Sustainable Chemistry Fund. We volgen ViroVet al een tijdje en geloven sterk in het disruptief marktpotentieel van de innovatieve vaccintechnologie en de antivirale middelen. We zijn overtuigd dat het team van Erwin, Nesya, Stefaan en hun collega’s erg succesvol zal zijn en we zijn dan ook blij dat we ons bij een sterk consortium van investeerders kunnen aansluiten.”

NOOT VOOR DE REDACTIE

Over ViroVet

ViroVet is een biopharmaceutisch bedrijf dat tot doel heeft de veiligheid en productiviteit in de veeteelt te beschermen en te verbeteren met behulp van baanbrekende technologie rond virusbestrijding. Het bedrijf heeft haar hoofdzetel in Leuven (Heverlee) en zal voortbouwen op de kennis en producten die sinds 2008 ontwikkeld werden binnen Okapi Sciences en Aratana Therapeutics en zal eveneens nieuwe vaccinatietechnieken evalueren en ontwikkelen. PMV (via Biotech Fonds Vlaanderen), Agri Investment Fund, Gemma Frisius Fonds, Vives Louvain Technology Fund en Capricorn Venture Partners (via Capricorn Sustainable Chemistry Fund) namen deel in de serie A financieringsronde.

Over Capricorn

Capricorn Venture Partners is een onafhankelijke pan-Europese manager van durfkapitaalfondsen die zich toeleggen op investeringen in groeibedrijven met technologie als competitief voordeel. Capricorn’s toegewijde investeringsteams zijn samengesteld uit ervaren investeringsprofessionals met deskundige technologische kennis en grondige industriële ervaring. Capricorn beheert het Capricorn Sustainable Chemistry Fund, de Capricorn ICT Arkiv, het Capricorn Health-tech Fund en het Capricorn Cleantech Fund. Capricorn is ook beheervennootschap van Quest for Growth, genoteerd op NYSE Euronext Brussel, en investeringsmanager van het Quest Cleantech Fund, een compartiment van de Quest Management sicav, geregistreerd in Luxemburg (www.capricorn.be).

MEER INFORMATIE

Dr. Erwin Blomsma, CEO – eblomsma@virovet.com
ViroVet nv, Ambachtenlaan 1, 3001 Heverlee, België.
Tel: +32 16 299 728 Fax: +32 16 299 727 BE 0634.891.328 Web: www.virovet.com Twitter: @ViroVet