nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Coatingspecialist CPF Industrial haalt vers geld op bij PMV en BAN Vlaanderen

16 feb 2016
ban-logo-pmv

Merchtem, 16 februari 2016 – Business Angels Netwerk Vlaanderen ( BAN Vlaanderen) en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV kennen een  ‘Kmo-cofinanciering’ toe aan CPF industrial. De onderneming kapitaliseert in totaal 1,1- miljoen euro en krijgt daar bovenop 500.000- euro aan liquide middelen ter beschikking onder de vorm van een lening. Van deze lening komt 150.000 euro via de Kmo-cofinanciering van PMV; het saldo van de vennoten. CPF industrial zal de fondsen aanwenden om haar productassortiment klaar te maken voor de markt en een dealernetwerk uit te bouwen.

CPF industrial brengt krasvaste coatings aan op uiteenlopende ondergrond zoals houtfineer of MDF. De productielijn kan om het even welk motief aanbrengen op de ondergrond. Op die manier is CPF industrial in staat om heel diverse kant en klare toepassingen voor muurafwerking en -decoratie af te leveren.

De onderneming werd opgericht in 2012 onder de naam ‘Wood-U-Print’ en veranderde recent haar naam in ‘Coating -Printing-Finishing’ (CPF) om verwarring rond de term ‘print’ te vermijden.  Tijdens de eerste drie jaren van haar bestaan werden de producten op punt gesteld en de technologie ontwikkeld. Vandaag is de productielijn operationeel met een theoretische maximumcapaciteit van 12.000m² per dag.

Midden 2015 werd ondernemer Michel Vercauteren, die zijn sporen verdiende in de printwereld, aangezocht om de onderneming in de markt te lanceren en verder uit te bouwen. Op dat moment werden ook de eerste stappen gezet om de uitrol financieel voor te bereiden en nieuw kapitaal aan te trekken.

Vercauteren, die het ganse traject heeft voorbereid licht toe: “Ons concept is zo nieuw en zo bijzonder dat klassieke investeringskanalen nauwelijks interesse toonden. Via BAN Vlaanderen  hebben we kennis kunnen maken met de formule van Kmo-cofinanciering, waarbij PMV een lening verstrekt en ikzelf optreed als business angel en 50% van de onderneming bezit”.

Kmo-cofinanciering is een achtergestelde lening voor een maximumbedrag van 350.000 euro. De lening wordt steeds gecombineerd met cofinanciering, door een klassieke bank of door één of meer business angels. De cofinancier neemt minimaal 20 procent van de totale financiering voor zijn rekening. Kmo-cofinanciering werd in september 2015 gelanceerd en bleek meteen erg succesvol. Voor BAN Vlaanderen, die de dossiers begeleidt, klaarstoomt en mee verdedigt bij het Participatiefonds, biedt de formule een nog beter financieel platform om starters en groeiers te ondersteunen.

CPF industrial zal nu zijn inspanningen concentreren op marketing en verkoop door enerzijds het productaanbod verder op punt te stellen en anderzijds het dealernetwerk uit te bouwen.  Zo zal de onderneming onder de merknaam Future Walls en in nauwe samenwerking met Unilin, een collectie muurpanelen op de markt brengen die veel sneller en makkelijker te monteren zijn dan klassieke muursystemen.

CPF industrial heeft intussen mooie referenties zoals enkele IBIS hotels in Nederland die werden voorzien van 3000 lopende meter geprinte muren.  Het bedrijf heeft een totaal potentieel van 4 miljoen meter per jaar. De bedoeling is om binnen de komende twee jaren in te vullen tot 50% van de capaciteit.

Over CPF industrial (www.cpf-industrial.com)

CPF Industrial (het vroegere Wood-U-Print), opgericht in 2012 is gespecialiseerd in innovatieve coating-technologie. Het bedrijf maakt verticale binnentoepassingen (decoratieve platen, akoestische wanden, deuren, ….) en applicaties voor de meubelindustrie. Eind 2016 zullen er eveneens CPF-coatings voor buitentoepassingen en vloeren gelanceerd worden.

Contact: CEO Michel Vercauteren, telefoon: +32 (0)495 79 04 56; e-mail: mv@cpf-industrial.com

Over PMV (www.pmv.eu)

PMV is een doe- en durfbedrijf dat de toekomst van de Vlaamse economie vormgeeft. Zij financiert beloftevolle ondernemingen van bij de prille start tot en met de groei en internationalisering en realiseert met en voor de overheid – en andere partners -projecten die belangrijk zijn voor de welvaart en het welzijn in Vlaanderen. (www.pmv.eu).

Over BAN Vlaanderen (www.ban.be)

BAN Vlaanderen vzw is hét platform waar kapitaalzoekende ondernemers en privé-investeerders elkaar vinden om via kapitaalinbreng en kennisoverdracht deze ondernemers een traject te laten afleggen naar succes van hun onderneming en de verdere ontwikkeling van onze kenniseconomie. Via een coördinator in elk van de zeven lokale antennes kunnen zowel ondernemers als investeerders in het netwerk binnenkomen, waarna op discrete wijze investeringsprojecten worden gepresenteerd via anonieme projectfiches en presentaties op matching events. Ook heeft BAN Vlaanderen de portal www.angel4me.be in de markt gezet om kapitaalzoekende bedrijven op efficiënte wijze met investeerders in contact te brengen. Momenteel telt BAN Vlaanderen 225 leden waaronder ook enkele VC-fondsen en presenteert jaarlijks meer dan 100 geselecteerde projecten. Dit resulteert in 20 à 30 effectieve investeringen jaarlijks.

Contact: Dhr. Reginald Vossen ; telefoon: +32 11 87 09 11; email: r.vossen@ban.be

Voor meer informatie en contact media    

PR & Communication: Benita Dreesen

GSM: +32 498 12 6001 – email:  Benita@bentleye.eu