nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Cofinanciering versnelt ontwikkeling rekruteringstool Traicie

traicie-pmv

Traicie, gespecialiseerd in de screening van ‘soft skills’ bij HR-processen, heeft recent zijn groeiambities versterkt met een financieringsronde van 850.000 euro. Naast nieuw werkkapitaal van het management, doet Traicie een beroep op financiering van Belfius én Cofinanciering van PMV. De investering moet het mogelijk maken om de commercialisering van het platform op te voeren en nieuwe functies te ontwikkelen.

Traicie ontwikkelde een instrument dat met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) HR-professionals begeleidt bij het screenen van kandidaten voor een job. Het AI-gebaseerde platform optimaliseert HR-processen: het functieprofiel definiëren, functiebeschrijvingen redigeren, zachte en harde vaardigheden opsporen… Traicie wil op die manier rekruteerders ondersteunen, en rekruteringsprocessen sneller en efficiënter doen verlopen. Door kandidaten te screenen zonder dat ze meteen een interview hoeven af te leggen, verhoogt Traicie de efficiëntie van bv. aanwervingsprocessen. Tegelijk biedt de tool extra inzicht in de zgn. ‘soft skills’ van kandidaten. Traicie baseerde zich voor de ontwikkeling op een algoritme voor persoonlijkheidsprofilering dat kandidaten met behulp van semantiek in kaart kan brengen en het ideale profiel kan selecteren om het team aan te vullen, op basis van een vooraf bepaald profiel dat gekoppeld is aan de gewenste soft skills.

EXPANSIE

Jochen Roef, CEO van Traicie, is blij met het succes van de financieringsronde: “Het vertrouwen en de steun van PMV en Belfius stellen ons in staat om ons platform snel verder te ontwikkelen en om de volgende fase in de commerciële expansie van ons bedrijf aan te vatten.” Filip Lacquet, group manager corporate finance bij PMV, licht de Cofinanciering toe: “PMV financiert veel toonaangevende spin-offs en innovatieve ondernemers. Het recente succes van de Vlaamse biotechnologie bewijst dat het belangrijk is om nieuwe technologie alle kansen te geven, ook al is dat niet altijd evident, zeker in een beginfase. PMV gelooft in het platform dat Traicie ontwikkelde: het AI-concept is ondertussen geëvolueerd tot een marktklare oplossing. Samen met Traicie geloven we dat AI binnenkort een cruciaal onderdeel zal worden in de HR-processen van veel bedrijven, en dat Traicie’s toepassingen rekrutering en andere HR-taken ingrijpend zal veranderen.”