nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Confo Therapeutics start onderzoekssamenwerking met Roche

19 dec 2017
confo_therapeutics-pmv

Confo Therapeutics, het Gentse biotech-bedrijf dat met haar unieke technologie een nieuwe klasse van geneesmiddelen ontwikkelt, start een onderzoekssamenwerking met Roche met als doel een nieuwe behandeling te vinden voor bepaalde neurologische en ontwikkelingsstoornissen. 

De molecules die Confo Therapeutics ontwikkelen zijn gericht op G-proteïne gekoppelde receptoren, een belangrijke klasse van membraanreceptoren en aangrijpingspunten voor geneesmiddelen bij allerlei ziektes. De unieke en innovatieve Confo® technologie, die ook het belangrijke farmaceutische bedrijf Roche wist te bekoren, laat Confo Therapeutics toe om op een efficiënte manier geneesmiddelen gericht op GPCRs te onderzoeken.

Roche krijgt de exclusieve rechten voor het ontwikkelen van de molecules die binnen de overeenkomst tot stand komen, en is op haar beurt verantwoordelijk voor hun verdere ontwikkeling, productie en commercialisatie. Confo Therapeutics ontvangt een totaal van 6 miljoen euro over de eerste 30 maanden van de samenwerking en kan in totaal 81,5 miljoen euro in verdere mijlpaalbetalingen ontvangen. Zodra er producten op de markt zijn, volgen royalties op de jaarlijkse netto verkoop.

‘Deze samenwerking met Roche is een nieuwe, belangrijke mijlpaal voor Confo Therapeutics,’ bevestigt CEO Cedric Ververken. ‘De beslissing van een wereldspeler om met Confo Therapeutics samen te werken valideert opnieuw de waarde van de Confo technologie en de capaciteiten van ons team. Het sterkt ons om de Confo pijplijn verder uit te bouwen en om het onze partners verder mogelijk te maken om innovatieve en waardevolle geneesmiddelen voor patiënten te ontwikkelen’.

MEER INFO

OVER CONFO THERAPEUTICS

Confo Therapeutics werd opgericht in 2015 door VIB, VUB and Capricorn Venture Partners met de steun van MINTS, PMV, QBIC en V-Bio Ventures. Confo Therapeutics ontwikkelt nieuwe geneesmiddelen en bouwt een portfolio van innovatieve programma’s gebaseerd op de gepatenteerde Confo® technologie. Fragmenten van antilichamen of “Confobodies” worden gebruikt om onstabiele functionele wijzigingen van GPCRs te stabiliseren, waardoor superieure en unieke startpunten ontstaan voor de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen.

GPCRs of ‘G-proteïne gekoppelde receptoren’ zijn belangrijke aangrijpingspunten voor geneesmiddelen. Ze spelen immers een essentiële rol in tal van levensprocessen en beïnvloeden heel veel verschillende aandoeningen. De GPCRs zijn flexibele schakelaars in de celmembraan die via conformationele wijzigingen de signalen van buitenaf doorgeven.