nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Digitaal gezondheidsplatform Neuroventis versnelt internationalisatie

neuroventis-logo-pmv

Neuroventis, het eerste Belgische digitale platform voor neurologie, haalt één miljoen euro aan investeringen op. De nieuwe investeerders zijn CAREvolution en PMV. De bestaande aandeelhouders BlueHealth Innovation Fund en imec.istart herinvesteren. De startup ondersteunt artsen en patiënten met neurologische aandoeningen al in vijf Europese landen en zal dankzij die financiering zijn internationalisatie voortzetten.

In België krijgt één op tien tijdens zijn leven een epileptische aanval en wordt twee op tien van de bevolking geconfronteerd met een migraineaanval1. De fysieke, psychologische maar ook maatschappelijke last van deze aandoeningen is niet te ontkennen. Het sterfterisico voor mensen met epilepsie is drie keer zo groot als het nationale gemiddelde en in België gaan er per jaar meer dan 1.650.000 werkdagen verloren door migraine.

Om die problemen aan te pakken en patiënten meer controle te geven over hun eigen gezondheid, werd Neuroventis opgericht. Het Neuroventis platform is een medisch hulpmiddel met CE-markering dat bedoeld is om patiënten te helpen met het beheer van hun neurologische aandoeningen. Hiermee kunnen ze hun gezondheidsgegevens registreren en delen met hun medisch team. Hierdoor krijgt de arts tijdens de consultatie een beter zicht te krijgen op de evolutie van de patiënt en kan hij zijn therapeutische beslissingen baseren op meer objectieve data. Het uiteindelijke doel is de arts in staat te stellen meer aandacht te besteden aan de patiënt tijdens de consultatie en de patiënt te helpen om zijn gezondheid beter te beheren en raadplegingen voor te bereiden door middel van een applicatie (patient empowerment).

“Dankzij een unieke samenwerking met artsen-specialisten van verschillende ziekenhuizen, zoals UZ Leuven en UZ Brussel, en patiëntenorganisaties helpen we de mens weer centraal te stellen in medische behandelingen door enerzijds de patiënt te empoweren en anderzijds specialisten te ondersteunen om een gepersonaliseerde aanpak per patiënt voor te stellen”, legt Jonathan Schreiber, medeoprichter en CEO van Neuroventis, uit.

DE TOEKOMST VAN DE DIGITALE GEZONDHEIDSZORG

“De COVID-19 lockdown heeft als een sterke accelerator gediend voor een al bestaande groei in mHealth toepassingen (mobile health is het gebruik van mobiele apparaten, zoals smartphones, in gezondheidsmanagement). Artsen en ziekenhuizen, maar ook patiënten, beschouwen dit meer en meer als een unieke opportuniteit om de zorg te verbeteren”, aldus Ludovic Ampe, medeoprichter van Neuroventis. Met deze financiering wil Neuroventis de internationalisering voortzetten en meer artsen en patiënten ondersteunen in verschillende Europese landen. Bovendien zal de startup actief streven naar terugbetaling van zijn applicaties als digitale therapieën. Ten slotte zal Neuroventis een deel van de middelen ook gebruiken om zijn aanbod in neurologie uit te breiden naar andere ziektes naast epilepsie en hoofdpijn.

Kim Luyckx, Portfolio Manager van BlueHealth Innovation Fund: “Digitale gezondheid staat op het punt om de gezondheidszorg te veranderen, met een markt die klaar is voor dergelijke oplossingen en technologieën die voldoende maturiteit hebben bereikt.”

Diane Lejeune, Business Manager, Medtech & eHealth bij PMV en lid van de raad van bestuur van Neuroventis, voegt hieraan toe:”Met onze investeringen in digitale gezondheid willen we patiënten en zorgprofessionals hulpmiddelen bieden om de gezondheidszorg, de tevredenheid en de efficiëntie te verbeteren en tegelijkertijd de kosten te verlagen. Onze investering in Neuroventis is een goed voorbeeld daarvan in neurologie, beginnend met epilepsie en hoofdpijn.”

Jo Dumortier, CEO van CAREvolution en voorzitter van de raad van bestuur van Neuroventis concludeert: “We zijn ervan overtuigd dat Neuroventis uitermate goed gepositioneerd is om deze evolutie in de wereld van de neurologie te versnellen en kijken ernaar uit om het avontuur met het team voort te zetten.”

OVER NEUROVENTIS

Neuroventis is een digitaal gezondheidsplatform voor neurologie met CE-markering als medisch hulpmiddel, bestaande uit applicaties voor patiënten en een dashboard voor artsen. Momenteel kunnen patiënten met epilepsie en hoofdpijn hun aandoening opvolgen met respectievelijk de Helpilepsy en MigraineManager applicatie. Deze zijn gelinkt met het dashboard voor het medisch team, waar de gezondheidsgegevens geconsolideerd en gevisualiseerd worden. De Belgische startup heeft als missie neurologie te ondersteunen en daardoor de patiëntenzorg te verbeteren. Het ultieme doel is de patiënten zelf de kracht te geven om hun uitdagingen vol vertrouwen te overwinnen. Momenteel ondersteunt Neuroventis meer dan 9000 patiënten, een 150-tal zorgverleners in heel Europa en is beschikbaar in 10 talen.

Meer informatie over Neuroventis: https://neuroventis.care

Contact: Ludovic Ampe, Ludovic.ampe@neuroventis.care ,+32 (0)473 36 41 92