nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Fintech bedrijf UnifiedPost haalt 25 miljoen Euro op

1 mei 2018
unifiedpost-pmv

“INTERNATIONALE GROEI VERSNELLEN EN AANBOD AAN GEÏNTEGREERDE OPLOSSINGEN UITBREIDEN”

UnifiedPost, één van de toonaangevende fintech bedrijven in de Benelux, realiseert een private plaatsing van 25 miljoen euro. Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM), een Amerikaanse investeringsmaatschappij en een internationale mix van family offices en private investeerders tekenen in. Met het verse geld wil UnifiedPost de internationale groei versnellen en verder inzetten op diverse community oplossingen gericht op de administratieve en financiële dienstverlening aan corporate bedrijven en KMO’s: van traditionele documentprocessing t.e.m. flexibele betaaloplossingen.

De financieringsronde, onder de vorm van automatisch converterende obligatieleningen (ACO), volgt op eerdere kapitaalsverhogingen waarbij onder meer PE Group en SmartFin Capital betrokken waren. Het bedrijf brengt hiermee de teller op 43 miljoen euro aan opgehaald durfkapitaal sinds eind 2014. De financiële adviseur in deze transactie is de Nederlandse zakenbank Kempen & Co.

UnifiedPost zal het geld van de ACO aanwenden voor internationale groei en productontwikkeling – denk hierbij aan strategische overnames gericht op versnelde markttoegang en geïntegreerde betalingen. Ook de doorontwikkeling van diverse community oplossingen, gericht op de administratieve en financiële dienstverlening aan zowel corporate bedrijven als KMO’s zitten in de scope.

Zo lanceerde het bedrijf recent nog, samen met het Instituut van Accountants en Belastingconsulenten (IAB), BilltoBox.be, een cloud-oplossing voor het delen van financiële en boekhoudkundige stukken tussen de accountant en zijn cliënteel.  Ook andere community-oplossingen gericht naar de agro- (Nederland), interim- en verzekeringssector, staan inmiddels in de markt of op het punt om te lanceren.

Hans Leybaert, CEO UnifiedPost“Deze financiering betekent opnieuw een belangrijke stap in ons groeiverhaal. Met de komst van PSD2 wordt de markt van bancaire diensten, in het bijzonder betalingen, ontsloten. UnifiedPost heeft de ambitie om ook hierin een belangrijke speler te worden en hét Europees platform te ontwikkelen voor het stroomlijnen van alle externe bedrijfsprocessen. We gaan onze internationale expansie versnellen en het aanbod aan geïntegreerde oplossingen, inclusief betaalfaciliteiten, gevoelig uitbreiden.”

UnifiedPost ontwikkelt en beheert transactionele platformen om document-gedreven processen, waar verschillende stakeholders bij betrokken zijn, te optimaliseren. UnifiedPost biedt oplossingen aan die raakvlakken hebben met technologie, financiële en bedrijfsprocessen en heeft de ambitie om dé referentie te worden in Europa voor alles wat met beheer van externe bedrijfsprocessen te maken heeft.  Het bedrijf heeft ontegensprekelijk Europese groeiambities. In de toekomst zullen nog stappen gezet worden om groeifinanciering op te halen.

Roald Borré, Head of Equity Investments PMV: “PMV is zeer toegewijd aan het ondersteunen van bedrijven die via innovatieve technologie waarde creëren voor alle betrokken partijen in een bedrijfsproces en bijdragen aan de verdere digitalisering van KMO’s. We zijn dan ook verheugd om een succesvolle scale-up zoals UnifiedPost te kunnen bijstaan in zijn verdere groei.”

UnifiedPost vond haar oorsprong in documentverwerking. Hoewel de naam dit nog steeds laat vermoeden, doet het bedrijf al langer veel meer dan dat. Dankzij strategische overnames heeft UnifiedPost haar diensten uitgebreid naar betaaloplossingen, financiële diensten, apps-management en identiteitsherkenning. In 2016 nam UnifiedPost het Nederlandse bedrijf ZET Solutions over en werd hierdoor marktleider in het aanbieden van e-herkenning en e-facturatie diensten aan de Nederlandse agrosector. Met de overnames van Nomadesk en Onea zet het bedrijf nu volop in om geïntegreerde oplossingen aan te bieden aan haar klanten.

 

OVER UNIFIEDPOST

UnifiedPost biedt een compleet technologieportfolio voor identiteitbeheer, documentverwerking, betalingsverwerking, robotic accounting en apps met toegevoegde waarde. UnifiedPost positioneert zich hiermee als de unieke one-stop-shop cloud-aanbieder voor het optimaliseren van de financiële B2B waardeketen: van order, over factuur t.e.m. betaling, van arbeidscontract t.e.m. loonbrief.

 

Interessante feiten en cijfers m.b.t. de UnifiedPost groep:

  • Opgericht in 2001, met een bewezen track-record
  • €26 miljoen euro geconsolideerde omzet, overwegend recurrent
  • 230 FTE in Benelux en Oost-Europa, waarvan 70 in R&D
  • 200M documenten verwerkt per jaar
  • Ruime portfolio aan klantenreferenties in diverse sectoren, gaande van grote internationale ondernemingen tot diverse KMO “communities”
  • Door de Nationale Bank van België erkende betaalinstelling
  • Internationaal M&A track-record, e.g., ZET Solutions, PowertoPay, Nomadesk, Onea, etc.

 

UnifiedPost perscontact:

Laurent Marcelis – CFO

laurent.marcelis@unifiedpost.com

Avenue Reine Astrid 92A

1310 Terhulpen, België

Tel: +32 2 634 06 28

 

OVER PMV

PMV is een Vlaamse investeringsmaatschappij die de toekomst van de Vlaamse economie vormgeeft. PMV financiert beloftevolle bedrijven van bij de prille start, tot aan de groei en internationalisering. PMV biedt financiële oplossingen op maat aan alle ondernemers met een goed businessplan en een sterk managementteam. Zij doet dat met kapitaal, leningen en waarborgen. Een ervaren en sterk gemotiveerd team van professionele investeringsmanagers spant zich elke dag in om welvaart en welzijn te creëren in Vlaanderen. PMV beschikt over een portfolio met 1.2 miljard euro in beheer.

 

OVER FPIM

De Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM) voert het centraal beheer van de participaties van de federale overheid, werkt samen met de overheid aan specifieke projecten en voert een eigen investeringsbeleid in het belang van de Belgische economie. Als investeringsmaatschappij investeert FPIM in bedrijven met een interessante maatschappelijke waarde in één van de prioritaire sectoren die het zich tot doel heeft gesteld. In dit kader neemt het zowel rechtstreekse participaties op de balans als via private equity fondsen (Smartfin Ventures & B-Hive, Seeder Funds, Capricorn ICT, …).

Meer info: www.sfpi-fpim.be