nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Flamingo Therapeutics en Dynacure fuseren en gaan verder als Flamingo Therapeutics

3 mrt 2023

Flamingo Therapeutics (“Flamingo”) en Dynacure kondigden op 2 maart aan dat beide bedrijven een finaal fusie-akkoord ondertekend hebben. Door deze deal maakt Flamingo Therapeutics een kwantumsprong van een biotech speler in een vroeg stadium tot een bedrijf met klinische programma’s, dat pioniert met RNA-therapieën voor oncologie. De gefuseerde onderneming combineert de troeven van beide voormalige bedrijven en zal verder opereren vanuit Leuven onder de naam Flamingo Therapeutics. Flamingo Therapeutics lanceert zich als een ambitieuze, globale marktspeler die RNA Therapeutics inzet voor kankerbehandeling.

De focus zal de volgende jaren liggen op het uitvoeren van klinische studies uit eigen Flamingo-huis, namelijk een Fase II studie in hoofd- en nekkanker en een Fase I studie in verschillende types solide tumoren. Flamingo werkt voor de ontwikkeling van zijn kandidaat-geneesmiddelen strategisch samen met het Amerikaanse biotechbedrijf Ionis Pharmaceuticals, . De fusie en de bijhorende investeringen maken meer middelen vrij voor de programma’s en studies en daar wordt iedere betrokken partij maar vooral de kankerpatiënt beter van. P.

Kenneth Wils, hoofd van PMV’s team Life Sciences & Care en Tine Bekaert, Senior Investeringsmanager Life Sciences & Care:
“PMV is partner van Flamingo Therapeutics sinds zijn opstart in 2019. Een duurzaam partnership dat zich inzet voor studiewerk en oplossingen tegen een ziekte waar we helaas bijna allemaal vroeg of laat mee geconfronteerd worden: kanker. De fusie van Flamingo Therapeutics en Dynacure betekent een belangrijke sprong voorwaarts doordat er extra middelen vrijkomen en complementaire expertise wordt ingebracht, die nodig zijn voor de verdere ontwikkeling van deze nieuwe, innovatieve behandelingen. De ambitieuze plannen van Flamingo Therapeutics bieden een mooie meerwaarde voor al zijn stakeholders, niet in het minst voor de kankerpatiënt zelf.”

CEO-FlamingoTherapeutics-VanRooijen

“De fusie van Flamingo met Dynacure is van groot strategisch belang voor beide bedrijven. Kennis, synergie en teams worden gebundeld in één sterke organisatie, die een enorme impact zal hebben op de ontwikkeling van kankermedicatie en RNA therapeutische expertise. Dat PMV gelooft in onze ambitie om de volgende jaren baanbrekend werk op dit terrein te verrichten, geeft ons het vertrouwen om onze plannen verder uit te werken in het belang van iedereen maar vooral in dat van de medische wereld en de kankerpatiënt.”

Stephane van Rooijen, CEO van Flamingo Therapeutics