nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Froomle haalt €1,5M op om toekomstige AI-leider in online personalisatie te worden

froomle-pmv

Froomle, de AI voor het creëren van gepersonaliseerde consumentenervaringen, kondigt vandaag een nieuwe investeringsronde van €1,5M aan, geleid door PMV en Invistrax.

Froomle is in mei 2016 opgericht door dr. Koen Verstrepen (CEO) en prof. dr. Bart Goethals als high tech spin-off van het Adrem Data Science Lab van de Universiteit Antwerpen. Froomle is gespecialiseerd in artificiële intelligentie-modules voor de volautomatische personalisatie van online content. Hoewel hun AI-modules breed inzetbaar zijn, focust de start-up zich in de eerste plaats op nieuws en media en op e-commerce. De AI-technologie toont aan elke individuele consument de meest geschikte producten en content op het juiste moment, via het juiste kanaal, en dat in real time. Dat zorgt voor meer bezoekers, die meer terugkomen naar de sites van de klant en daar ook een hogere conversie laten optekenen.

Enorm potentieel

Sinds de oprichting kende het bedrijf een zeer sterke groei, waarbij ze binnen hun focusmarkten media en e-commerce ondertussen dé referentie zijn geworden en kunnen bogen op een mooi klantenbestand. Binnen de online uitgeversbranche zijn dat grote uitgeverijen als Mediahuis (Het Nieuwsblad, De Standaard, GVA) en GEDI Gruppo Editoriale (La Repubblica, La Stampa).

Froomle schept dankzij hun AI-module orde in het overaanbod van digitale content dat de lezer dikwijls als overweldigend ervaart en daardoor afhaakt. Met de artificiële intelligentie besteden de lezers meer tijd op de sites om gepersonaliseerde content te lezen, krijgen ze daardoor ook meer advertenties te zien en nemen ze dankzij de langere leestijd ook sneller een abonnement.

De e-commerce business unit van Froomle volgt een gelijkaardig traject, met bekende Europese retailers als Veepee en Colruyt Group. Binnen het segment van bedrijven met een e-commerce omzet vanaf 1 miljoen euro is het potentieel, ook internationaal, enorm.

“Ik vind het geweldig om de kracht van AI te ontsluiten voor een heel nieuw scala aan consumentenervaringen. De toepassing van krachtige AI zou niet beperkt moeten blijven tot de grotere spelers in media en e-commerce, en we staan te popelen om krachtige AI toegankelijk te maken voor een veel breder segment van de markt,” zegt Koen Verstrepen, CEO bij Froomle.

Financiering voor internationale groei

Met de nieuwe kapitaalronde bij onder meer PMV en Invistrax als lead investors wil Froomle die toegang tot de midden- en lagere marktsegmenten gaan realiseren. Cruciaal hiervoor zijn enerzijds het ontsluiten van lagere prijsklassen door de AI kostenefficiënter te maken en anderzijs de onboarding mogelijk te maken voor niet-technische gebruikers via een no-code interface.

“We zien Froomle als een toekomstige leider in AI op wereldniveau,” zegt Hendrik Vanmaele, Founding Partner bij Invistrax. “De kennis, ervaring en bewezen resultaten op het vlak van AI-prestaties bij Froomle zijn cruciaal in een wereld waar AI maar al te vaak alleen maar gebakken lucht is. Voeg daarbij hun ontwikkelingen om hun krachtige AI-technologie toegankelijker en betaalbaarder te maken, en succes wordt onvermijdelijk.”

Ook Roald Borré, Group Manager Venture Capital bij PMV is overtuigd van het toekomstige succes van Froomle:”AI plaveit de weg naar de digitale toekomst en de shopbeleving van de steeds veeleisendere klant. Het vermogen van de Froomle AI om in korte tijd meetbare verbeteringen aan te tonen, heeft ertoe geleid dat het bedrijf een referentie is geworden. Onder dat expansieverhaal zetten we met PMV graag onze schouders.”.

 

Over Froomle

Froomle is een toonaangevend AI-bedrijf dat consumentenervaringen in e-commerce en media volautomatisch personaliseert. Dankzij haar zelf-lerende AI technologie kunnen klanten van Froomle automatisch aan elke individuele consument de juiste content aanbevelen, via het meest geschikte kanaal, op het meest gepaste moment. Het gebruik van de Froomle AI resulteert in hogere tevredenheidsscores, klanten die vaker terugkeren, hogere conversie ratio’s en hogere retentie ratio’s. Met klanten in drie continenten is Froomle op korte termijn een internationale referentie geworden. www.froomle.ai

Over Invistrax

Invistrax is een early-stage investeringsfonds met een focus op het opsgtarten en doorgroeien van B2B technologiebedrijven.

Over PMV

PMV is een investeringsmaatschappij die de economische toekomst van Vlaanderen vormgeeft. PMV financiert beloftevolle bedrijven van bij de prille start tot en met de groei en internationalisering. PMV biedt financiële oplossingen op maat aan alle ondernemers met een goed businessplan en een sterk managementteam door middel van kapitaal, leningen en waarborgen. Daarnaast realiseren zij met en voor de overheid, in samenwerking met diverse partners, projecten die belangrijk zijn voor de welvaart en het welzijn in Vlaanderen. PMV beschikt over een portfolio met 1,4 miljard euro in beheer.

Contact

Koen Verstrepen, CEO Froomle, koen.verstrepen@froomle.com, +32 498 75 40 17

Frank Kindt, woordvoerder PMV, frank.kindt@pmv.eu, +32 472 42 07 90