nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Grondwaterspecialist iFLUX haalt twee miljoen euro op

9 nov 2023
iFLUX

In een wereld waar slechts een klein deel van ons water geschikt is voor consumptie, speelt grondwater een cruciale rol. iFLUX, een innovatie- en expertisehub in grondwaterbeheer, heeft meer dan 2 miljoen euro aan financiering binnengehaald om deze kostbare waterbron te beschermen.

Na voorafgaand commerciële groei en startende internationalisering met hun samplers, de succesvolle installatie van een aantal grotere monitoring netwerken, en met de steun van de European Innovation Council (EIC) als duwtje in de rug, is het iFLUX gelukt om fondsen te werven voor de volgende groeifase voor hun bedrijf. Deze financieringsronde trok een scala aan investeerders aan, waaronder:

  1. Pure Terra Ventures, een investeringsmaatschappij die zich volledig gefocust op innovatieve watertechnologieën, met steun van het European Investment Fund (EIF).
  2. V2HFin, een dochteronderneming van de Vlaamse Energieholding, met een sterke nadruk op duurzaamheid en innovatie.
  3. Verscheidene bestaande aandeelhouders, waaronder de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, de Universiteit Antwerpen en meerdere individuele investeerders, die door hun bijdrage opnieuw hun vertrouwen uitspreken in iFLUX en haar missie.

 

iFLUX zal de verworven middelen inzetten om haar oplossingen op grotere schaal beschikbaar te stellen, haar team te versterken en haar technologieën verder te ontwikkelen – kortom, om het bedrijf op te schalen. Deze financiering geeft iFLUX de middelen om verder bij te dragen aan het oplossen van de dringende problemen rond grondwater door een op feiten gebaseerd grondwaterbeheer mogelijk te maken.

Het duurzame beheer van grondwater is  van cruciaal belang om een betrouwbare drinkwatervoorziening voor toekomstige generaties te garanderen en tegelijkertijd het milieu te beschermen. Hier speelt iFLUX een cruciale rol: ze leveren de metingen en inzichten om feiten-gebaseerd grondwaterbeheer te gaan doen.

iFLUX: experten in grondwater dynamiek

iFLUX maakt optimaal beheer van grondwater op basis van objectieve metingen mogelijk. Het iFLUX team van ervaren specialisten biedt niet alleen hun expertise aan om moeilijke grondwater vraagstukken te doorgronden, ze hebben ook een aantal gepatenteerde technologieën. Deze worden toegepast om hypotheses en assumpties over wat er onder de grond gebeurt te verfijnen of weerleggen dit met unieke data over de dynamiek van grondwater en contaminatie.

Waar conventionele methodes vertrekken vanuit een beperkte aantal momentopnames – eerder vergelijkbaar met een statische foto – biedt iFLUX met hun samplers een ‘video-clip’ van hoe contaminatie zich onder de grond verspreid, en met hun monitoring netwerken een ‘live-stream’ van de grondwaterdynamiek in real-time.

Nieuwe CEO versterkt het iFLUX team

Naast deze aanzienlijke financiële impuls heeft iFLUX ook een nieuwe CEO aangetrokken: Christian Montag.

Christian heeft zijn MBA behaald aan de Solvay Universiteit in Brussel en heeft een carrière  als management consultant in uiteenlopende sectoren doorlopen. Bovendien heeft hij meerdere bedrijven opgericht en meegenomen in een groeiverhaal. Christian brengt dan ook de nodige expertise en daadkracht mee om iFLUX naar een hoger niveau te tillen.

De Investeerders

Over Pure Terra Ventures

PureTerra Ventures is een Impact investeringsmaatschappij dat gespecialiseerd is in het bevorderen van baanbrekende watertechnologieën wereldwijd. Gevestigd in Amsterdam en beheerder van een fonds van €75 miljoen, zijn we toegewijd aan het helpen van waterbedrijven in de beginfase om hun potentieel te bereiken. Met een sterke ondernemersachtergrond en een bewezen staat van dienst in de watertechnologiesector bieden we meer dan alleen kapitaal. Ons uitgebreide netwerk binnen de waterindustrie plaatst ons als een strategische bondgenoot op de wereldwijde watermarkt.

Voor meer informatie, bezoek www.pureterra.com.

Over V2HFin

V2HFin versterkt om te versnellen. Dit enerzijds in de digitale transformatie van de energiesector en anderzijds op het gebied van innovatie en duurzaamheid. V2Hfin wil op deze manier maatschappelijke meerwaarde creëren en bijdragen aan de energietransitie met het oog op een CO2 neutrale energiebevoorrading.

V2HFin is een rechtstreekse dochter van de Vlaamse Energieholding, VEH en treedt op als investeerder om de groei van Vlaamse start- en scale-ups te versterken.

De operationele uitbating van de vennootschap en de opvolging van de projecten worden beheerd door EFIN, FINEG en Nuhma. Deze drie vennootschappen zijn reeds jaren actief in de hernieuwbare energiesector en bezitten de nodige expertise om projecten te ondersteunen en hun groei te versterken.

Bezoek de website van V2Hfin voor meer informatie.

Over PMV

PMV bouwt als investeringsmaatschappij aan een duurzame Vlaamse economie, de motor van onze welvaart en welzijn. Wij zijn de partner van ambitieuze ondernemingen en projecten, die inzetten op maatschappelijke impact en financieel rendement. PMV financiert beloftevolle bedrijven van bij de prille start, tot en met de groei en internationalisering. PMV biedt financiële oplossingen op maat aan alle ondernemers met een goed businessplan en een sterk managementteam. Zij doet dat met kapitaal, leningen en waarborgen. Daarnaast realiseert zij met en voor de overheid, en andere partners, projecten die belangrijk zijn voor de welvaart en het welzijn in Vlaanderen. PMV beschikt over een portfolio met 1,7 miljard euro in beheer.