nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Gezocht: dossierbeheerders voor de backoffice

4 apr 2024

Na de zomervakantie pakt PMV uit met de Eco Boost Lening, een gloednieuw product waarmee de Vlaamse investeringsmaatschappij ondernemers op weg helpt om de transitie naar duurzaam ondernemen te maken. Met de lancering in het vooruitzicht werkt PMV-Standaardleningen zich als team stevig in de kijker.

Dat team bestaat uit een frontoffice, dat inkomende aanvragen analyseert. Die aanvragen komen vervolgens bij de backoffice terecht, waar dossierbeheerders een aanvraag na de kredietanalyse overnemen en afronden. Petra Geerdens leidt dit backofficeteam. Zij beschouwt de nieuwe telg in het PMV-bedrijfsfinancieringsaanbod als een enorme opportuniteit. “Samen met de Vlaamse ondernemer een haalbare brug slaan naar een economie en maatschappij, die rekening houdt met de mogelijkheden van de planeet en de mens: dat is PMV’s ambitie. De Eco Boost Lening is een troef bovenop de service en expertise die mijn medewerkers bieden,” aldus Petra. “Onze duurzame lening zal voor extra werkhoeveelheid zorgen. Daarop wil ik nu al anticiperen: ik ben op zoek naar nieuwe dossierbeheerders voor mijn team”.

Een dossierbeheerder is tegelijk gids en adviseur tijdens het hele proces

Petra vult aan: “De functietitel is duidelijk: je beheert een dossier of beter, een proces. Van het opstellen van leningsovereenkomsten, het vestigen van waarborgen, de uitbetaling tot de volledige terugbetaling van de lening: jij bent de contactpersoon voor de klant. Je groeit uit tot hun gids en adviseur. Daarin schuilt de kracht van de job. Dit is zoveel meer dan een administratieve functie. Je zoekt samen met de ondernemers en partners naar oplossingen. Een luisterend oor hebben is een must. Dat je kan bemiddelen en een situatie kritisch durft te benaderen is meegenomen, want ook bij geschillen ben je de contactpersoon. We bellen veel, wat betekent dat je Nederlands zeer goed en helder moet zijn”.

Empathie, verantwoordelijkheidszin en creativiteit

“De geknipte kandidaat voor de job gaat voor dat tikkeltje extra”, vervolgt ze. “We werken bij PMV voor ondernemers. Als dossierbeheerder heb je empathie en verantwoordelijkheidszin nodig, niet toevallig twee kwaliteiten die ook een gepassioneerd ondernemer verder brengen. Je bent er voor hem of haar, ook in moeilijke situaties. Gelukkig kan je op zo’n moment terugvallen op het team en op mezelf voor ondersteuning. Gedeelde ervaringen leiden tot oplossingen. We stimuleren dat binnen PMV. Bovendien test deze job je creativiteit. Ik apprecieer nieuwe ideeën van mijn team.”

Economische ervaring is een must

Dossierbeheerder zijn bij PMV is zoveel meer dan een administratieve job, je hebt ook inzicht nodig. Petra gaat hier dieper op in: “Economisch en financieel inzicht zijn nodig, want je moet mee nadenken en oplossingen uitwerken. Ervaring in de financiële sector is dus zeker een extra troef. Maar, als je de klant op zo’n moment kan helpen, krijg je zoveel appreciatie terug. Ook van je collega’s.”

Waar kunnen geïnteresseerde kandidaten zich melden?

“Mail je kandidatuur naar sollicitatie@pmv.eu. Meteen een test op schriftelijke vaardigheden in het Nederlands, die voor deze job belangrijk zijn.”

Waar ga jij de kandidaturen op selecteren?

“Ik vat het zo samen: de ideale dossierbeheerder kan goed luisteren, lost problemen op, denkt in oplossingen, kan zich inleven in de situatie en beschikt over enkele jaren ervaring in een financiële omgeving,” besluit Petra. “Dat zijn behoorlijk wat hokjes om af te vinken, maar je kiest voor een job waar je veel van jezelf kan inleggen.”