nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Inopsys kondigt kapitaalronde aan van 5,2 miljoen euro

inopsys-pmv

Inopsys NV, expert in de ontwikkeling van mobiele en modulaire installaties voor de behandeling van afvalwaterstromen in de chemische en farmaceutische industrie, kondigt een C-kapitaalronde van 5,2 miljoen euro aan. Het bedrijf, opgericht als een spin-off van de KULeuven University, viert ook zijn 5de verjaardag.
Het kreeg dit extra kapitaal om zijn internationale groei in Europa te ondersteunen, zoals in Zwitserland en in Duitsland. Bestaande aandeelhouders Innovatiefonds en PMV samen met de nieuwe aandeelhouders Telos Impact en ALIAD, zorgen voor het nieuwe kapitaal. De onderneming profiteert van de blijvende steun van haar stichtende aandeelhouders, waaronder het (KU Leuven) Gemma Frisius Fonds. Quorum Law trad op als juridisch adviseur van de onderneming.

De wereld wordt geconfronteerd met waterschaarste en watervervuiling. Sommige industriële processen genereren gevaarlijke en toxische nevenstromen. Miljoenen tonnen van deze stromen worden als gevaarlijk afval beschouwd en worden dus getransporteerd en verbrand. Daar maakt Inopsys het verschil, zodat de nevenstromen niet langer als afval worden beschouwd, maar als een product dat kan worden gerecycled en hergebruikt.

Inopsys richt zich vooral op de recuperatie van waardevolle verbindingen zoals metalen (Palladium, Platinum, Zink, Vanadium, …), oplosmiddelen en natuurlijk schoon water. Daarnaast wordt de kwaliteit van het oppervlaktewater wereldwijd beïnvloed door farmaceutische verbindingen in het milieu, hormoonontregelende chemicaliën, PFAS, … Via haar R&D-activiteiten investeert Inopsys actief in onderzoek dat oplossingen biedt voor deze uitdaging van de toekomst.

Steven De Laet, CEO: “We focussen op innovatie in industriële nevenstroombehandeling en ontwikkelen oplossingen voor het sluiten van de waterkringloop. De oprichting van een sterk team en de steun van de aandeelhouders is nodig om op te schalen en succes te boeken”.
Binnen 5 jaar groeide het team van 2 naar 12 teamleden en bereikte het een klantenbestand van Ierland tot Zwitserland. Inopsys is nu gevestigd in Mechelen en de BlueChem incubator in Antwerpen.

MEER INFORMATIE

Neem contact op met Steven De Laet, CEO van Inopsys, steven.delaet@inopsys.eu, +32 (0)468 12 40 94, www.inopsys.eu

OVER ALIAD

ALIAD ondersteunt de groei van startende technologiebedrijven door een minderheidsbelang te nemen. ALIAD richt zich op toekomstige technologieën door de ontwikkeling van startups te ondersteunen via zijn industriële en technologische knowhow en zijn inzicht in de markten en zijn klanten. Zijn engagement wordt geïllustreerd door prioritaire technologische en zakelijke partnerschappen tussen de starters en andere entiteiten binnen de Air Liquide Groep.
www.airliquide.com/group/aliad-venture-capital

OVER HET INNOVATIEFONDS

Het Innovatiefonds is opgericht in februari 2015 en investeert in innovatieve starters en bedrijven die actief zijn op het gebied van chemie en life sciences. Het fonds heeft een kapitaal van 35 miljoen euro, dat voor meer dan 50% wordt gefinancierd door grote bedrijven uit de sector, waardoor de investeringen een unieke industriële ondersteuningswaarde krijgen. De overige 50% is in handen van nationale en regionale investeringsfondsen, universiteiten, banken en particulieren.
Het innovatiefonds heeft al 31 investeringen afgesloten, waarvan er 3 zijn verkocht.
www.innovationfund.eu

OVER TELOS IMPACT

Telos Impact is een toonaangevende Brusselse impact-investeringsadviseur voor privé-investeerders en gezinnen die de milieuproblemen willen oplossen door veelbelovende en ontwrichtende jonge bedrijven in Europa te financieren. Telos Impact is opgericht in 2015 en heeft als huidige investeringsthema’s duurzame voeding, voedselafval, plasticvervuiling, waterkwaliteit en -schaarste, en decarbonisatie.
www.telosimpact.com