nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

journy.io haalt investeringen op bij PMV, Peak Capital en Willem Delbare

journy.io-pmv

Het Gentse Customer Data Platform journy.io heeft een investering van € 450.000 ontvangen van de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, de Amsterdamse venture capital firma Peak Capital en seriële tech-ondernemer Willem Delbare. De investering zal worden gebruikt om huidige AI-ontwikkelingen te versnellen, en om de kerndiensten voor marketing en customer success uit te bouwen voor verdere groei.

journy.io is opgericht door Hans Ott en Yves Delongie om meer en betere klantgegevens aan te bieden aan marketing-, sales- en support teams. Hans Ott legt uit: “Als je naar de tools van vandaag kijkt, worden klanten doorgaans vertegenwoordigd door hun naam, het bedrijf waar ze werken, hun telefoonnummer, hun e-mailadres … en misschien enkele extra velden die mensen invullen via een contactformulier op je website. Maar je ziet dus geen veld dat je een precies idee geeft over de producten of features waarin die persoon waarschijnlijk geïnteresseerd is; of geen veld dat je vertelt welke kanalen en advertenties het meest succesvol zullen zijn om die specifieke lead te laten terugkeren naar jouw website, welke specifieke inhoud werd geconsumeerd als onderdeel van het kooptraject; tot welk type buyer persona die persoon behoort; of gewoon hoe waarschijnlijk het is dat hij / zij jouw product of dienst zal kopen.”

“Door precies te weten hoe elke persoon zich gedraagt ​​op jouw website of in jouw apps; en door elke ‘journ(e)y’ continu te vergelijken met alle andere journeys van jouw andere bezoekers,” vervolgt Yves Delongie, “laat journy.io je veel meer weten over een persoon dan wat oorspronkelijk werd ingevuld.” Het platform biedt GDPR-conforme contextuele en gedragsmatige (artificiële) intelligentie voor elke account en user, binnen een eigen bedrijfsomgeving. journy.io injecteert beide app-data en eerder vernoemde intelligentie als eenvoudige custom fields in CRM’s, marketing automation software en andere klant-ondersteunende tools. Teams kunnen hun werk blijven voortzetten in hun vertrouwde omgeving, maar met veel meer bruikbare account- en user-data. Dit helpt bedrijven om meer te converteren, meer te verkopen en minder te ‘churnen’.
[The journy.io platform]

Roald Borré, Hoofd Equity Investments bij PMV: “We zijn onder de indruk van het gebruiksgemak van het platform en de nauwkeurigheid van de verrijkte gegevens die het produceert, waardoor het platform geschikt is voor vrijwel alle omgevingen: voor zowel webwinkels en andere B2C-bedrijven, als traditionele B2B-bedrijven als tenslotte SaaS / tech-ondernemingen. We zijn er van overtuigd dat deze technologie zich snel door de markt zal laten accepteren, te beginnen in de meer tech-volwassen SaaS-markten, maar zich snel ontwikkelend tot vrijwel elke organisatie met een website.”

Johan van Mil, co-founder en Managing Partner bij Peak Capital, een VC met investeringen in bijna 30 seed-stage SaaS-, marktplaats- en platform bedrijven in heel Europa, gelooft in het vermogen van journy.io om de manier waarop bedrijven vandaag gegevens verzamelen en delen, grondig te verbeteren. “Als oprichter van databedrijven”, zegt van Mil, “zie ik grote kansen voor zowel consument- als bedrijfsgerichte ondernemingen, om hun eigen klanten data veel intelligenter en actiegerichter te maken. En ik geloof dat Yves en Hans de juiste personen zijn om dit verhaal te leiden.”
Willem Delbare, seriële tech-ondernemer, voormalig mede-oprichter Teamleader, ziet ook dat de manier waarop bedrijven hun data verzamelen en intern delen niet werkt: “Ik krijg steeds opnieuw verzoeken om onze software te connecteren met onze CRM en met telkens opnieuw veranderende marketing tools, om intern te delen wat gebruikers precies doen in onze apps. ” Een verzoek dat Delbare als ‘gemakkelijker gezegd dan gedaan’ bestempelt. Hij legt uit: “het kost gewoonweg heel veel geld en moeite om zoiets goed te bouwen, te beveiligen en te onderhouden.” Dus toen Delbare de visie van journy.io hoorde om andere teams in staat te stellen hun eigen vereiste intelligentie te definiëren en te synchroniseren, merkte hij op, “this totally makes sense to me.”

De vraag naar Customer Data Platforms zal naar verwachting in de nabije toekomst aanzienlijk groeien, van $ 2,4 miljard nu, naar meer dan $ 10 miljard, in de komende vijf jaar (bron: marketsandmarkets.com). Grote softwarehuizen van marketing- en technische tools tonen inmiddels duidelijk interesse —Twilio (NYSE: TWLO) verwierf onlangs ‘Segment’ voor $ 3,2 miljard— en zijn voornamelijk gericht op het toedienen van klanten data aan advertentie tools en andere niche marketing software, typisch gebruikt in zeer grote bedrijven. Tegelijkertijd is er een duidelijk groeiende vraag naar een gelijkwaardig mid-market aanbod, die geen investeringen in data science engineering behoeft, en dat standaard veld-gebaseerde synchronisatie met een breed scala aan mid-market tools ondersteunt. Het is journy.io’s ambitie om het #1 Customer Data Platform (CDP) te worden in dit laatst-vernoemd marktsegment.

OVER JOURNY.IO

journy.io is een Customer Data Platform (CDP) dat marketing-, verkoop- en support teams in staat stelt om meer persoonlijke en meer succesvolle communicatie te voeren met hun klanten, door contextuele en gedragsmatige intelligentie toe te voegen aan hun bestaande systemen. journy.io verzamelt en verenigt, op eenvoudig en GDPR-conforme manier, klantgegevens van website en apps; bouwt intelligentie uit die gegevens; en synchroniseert tenslotte alles met een breed gamma aan klant-ondersteunende apps. journy.io ondersteunt B2C-, B2B- en SaaS-omgevingen.

Meer info op journy.io

OVER PEAK CAPITAL

Peak Capital is een Europees investeringsfonds gevestigd in Amsterdam. Peak Capital, opgericht en gefinancierd door ervaren ondernemers, biedt slim durfkapitaal aan early stage Europese snelgroeiende marktplaats-, platform- en SaaS-bedrijven. Peak Capital beheert 84 miljoen EUR en heeft tot nu toe 29 investeringen gedaan en 10 exits, waaronder IENS (exit aan TripAdvisor), CheapCargo (exit aan PostNL AMS: PNL) en United Wardrobe (exit aan Vinted).

Meer info op peak.capital