nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Kebony wint prestigieuze Foreign Investment Trophy

22 feb 2017
Kebony-Foreign-Investment-Trophy-pmv

Kebony, een mooie houtsoort die wordt aanbevolen door toonaangevende architecten, krijgt met de Foreign Investment Trophy als ‘nieuwkomer van het jaar’ nogmaals een succesvolle erkenning. De prijs is toegekend door Flanders Investment & Trade en erkent Kebony als buitenlandse firma met een belangrijk investeringsproject in Vlaanderen. Kebony werd voorgedragen door de Vlaamse regering, die de erg positieve impact op de werkgelegenheid in de regio citeerde als overtuigend argument.

Deze aankondiging volgt amper twee weken na de eerstesteenlegging van Kebony’s nieuwe fabriek in Vlaanderen, met een investering van 20 miljoen euro in de Belgische economie en de creatie van 25 lokale jobs. Ontwikkeld in Noorwegen, waar Kebony’s oorspronkelijke fabriek is gesitueerd, biedt de gepatenteerde Kebony-technologie, na jaren onderzoek en ontwikkeling, een methode om de eigenschappen van duurzaam zachthout te versterken door middel van een biogebaseerde vloeistof. Dit proces verandert de houtcelwanden fundamenteel en geeft Kebony-hout de superieure eigenschappen van hardhout, met een sterk verbeterde duurzaamheid en structurele stabiliteit.

John Verzeele, directeur Inward Investment bij Flanders Investment & Trade legt uit: “Kebony’s nieuwe fabriek in Vlaanderen betekent een belangrijke investering in onze economie. We zijn erg blij om zo’n gerespecteerd bedrijf te verwelkomen in onze regio en wensen Kebony hier veel succes in de toekomst.”

Wim Dubois, senior investeringsmanager bij PMV: “Het is een voorrecht om met Kebony samen te werken aan de realisatie van hun eerste fabriek buiten Noorwegen, hier in Vlaanderen. We geloven sterk in de buitengewone eigenschappen van Kebony-hout en zijn immense groeipotentieel. We zijn ook erg verheugd dat PMV en het Vlaams Gewest een belangrijke rol zullen spelen in dit succes, ten voordele van zowel onze economie als het milieu.”

Christian Jebsen, CEO van Kebony, voegde daaraan toe: Het is een eer om hier deze prijs te mogen aanvaarden, nadat we zo’n warm welkom hebben gekregen in Vlaanderen. We zijn verheugd met het succes dat ons bedrijf tot nu heeft gekend en we kijken ernaar uit om deze groei ook in de komende jaren te blijven verderzetten in Vlaanderen.”

 

MEDIAVRAGEN

Interviews, gevalstudies, afbeeldingen beschikbaar bij
Melissa Carver/Jamie Smith
The Communication Group
T: +44 (0)20 7630 1411
E: kebony@thecommunicationgroup.co.uk

NOOT VOOR DE REDACTIE

* Kebony-technologie

De Kebony-technologie is een gepatenteerd proces dat de eigenschappen van niet-duurzame houtsoorten verbetert, zodat ze de kenmerken van de best presterende houtsoorten krijgen. Via een duurzaam proces worden houtsoorten zoals den en niet-duurzame houtsoorten geïmpregneerd met een biologische vloeistof die uit landbouwafval wordt gewonnen. Na verhitting wordt het furfurylpolymeer permanent verbonden met de houtcelwand, wat resulteert in een sterk verbeterde duurzaamheid en dimensionele stabiliteit.

 

*Kebony-hout

Kebony is geschikt voor zowel interne als externe toepassingen die zeer goede prestaties en een mooi uitzicht vereisen, zoals (buiten)vloerbedekking, wandbekleding, dakbedekking, ramen en binnen- en buitenmeubelen. Na verloop van tijd krijgt Kebony een zilvergrijze patina, zonder afbreuk aan de performantie. Uit onderzoek van de Noorse firma Bergfald & Co., die milieuadvies verstrekt, bleek dat Kebony een veel lagere CO2-voetafdruk heeft dan vergelijkbare tropische houtsoorten. Gelet op de verbeterde duurzaamheid en dimensionele stabiliteit gaat de keuze van toonaangevende architecten en projectontwikkelaars alsmaar meer uit naar dit hout, dat geen schade toebrengt aan het milieu. Kebony wordt wereldwijd toegepast in commerciële, publieke, residentiële en maritieme projecten, zoals de Olympische Jeugdwinterspelen in Noorwegen, het eerste ronde passiefhuis in Zweden, de jachthaven van Rochester in New York en de heraanleg van Cinque Ports Street, Rye.