nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

KMO Financiering

14 sep 2015
pmv-nieuws

PMV EN BUSINESS ANGELS NETWERK VLAANDEREN LANCEREN DE VEREENVOUDIGDE LENINGFORMULE “KMO-COFINANCIERING”

PMV bezit een volledig arsenaal aan leningen, kapitaalparticipaties en waarborgen om elk goed businessplan in Vlaanderen, met een goed managementteam, aan financiering te helpen. Samen met Business Angels Netwerk Vlaanderen (BAN Vlaanderen) presenteert zij nu een nieuwe en vereenvoudigde leningformule voor ondernemingen die in zee willen gaan met een business angel of een andere cofinancier.

Met ‘kmo-cofinanciering’ geven zij starters en groeiers een kans buiten de klassieke kapitaalmarkt om. Traditionele institutionele investeerders zien vaak meer het risico dan het potentieel van sterk innoverende ondernemingen en zoeken vooral rendement op korte termijn. Om starters te helpen groeien in een snel veranderende markt, is echter een bredere optiek nodig. Voor PMV is het een middel om samen met business angels te investeren. Voor BAN Vlaanderen biedt het een nog beter financieel platform om starters en groeiers vooruit te helpen.

Voor PMV is het tegelijkertijd ook een onderdeel van de vereenvoudiging en stroomlijning van haar producten. De vroegere Starteo-, Optimeo- en BA+-leningen van het geregionaliseerde Participatiefonds vervangt PMV nu door één nieuwe leningformule.

Kmo-cofinanciering is een achtergestelde lening voor een maximumbedrag van 350.000 euro. De lening wordt steeds gecombineerd met cofinanciering. Dat kan door een klassieke bank of een investeringsfonds, maar ook door één of meer business angels. Dit zijn privé-investeerders die niet alleen geld maar ook knowhow en contacten ter beschikking stellen. De cofinancier neemt minimaal 20 procent van de totale financiering voor zijn rekening.
BAN Vlaanderen en PMV delen een visie op investeren waarbij ze allebei verder kijken dan de return on investment op de korte termijn en ook aandacht hebben voor meer complexe projecten. Bovendien leggen zij beide sterk de nadruk op het netwerk en de expertise. Zij willen jonge groeibedrijven met raad en daad bijstaan om hun weg te vinden in een snel evoluerende markt.

Kmo-cofinanciering helpt om die visie waar te maken in de praktijk. Jonge, startende ondernemingen die naar de markt willen met een erg innoverend of speciaal product, vinden met de cofinanciering investeerders die verder kijken. Ook groeiende bedrijven kunnen dankzij cofinanciering hun toekomst beter veilig stellen.

Filip Lacquet, groepsmanager Bedrijfsinvesteringen bij PMV legt uit; “Met de nieuwe leningformule Kmo-cofinanciering onderstreept PMV haar ambitie om samen met BAN Vlaanderen nog meer dossiers te realiseren en zo ook innovatie en jonge starters, noodzakelijke componenten van een gezonde economie, binnen Vlaanderen vooruit te stuwen. “

Reginald Vossen, Algemeen Direkteur BAN Vlaanderen voegt toe: “De recente aanpassingen van de BA+ lening naar de Kmo-cofinanciering geven een extra élan aan een product dat op zich al erg succesvol was. Het hoge indieningpercentage en de zeer hoge toekenninggraad (93,8%!) tonen aan dat beide financiers voor elkaar in de wieg gelegd zijn”, aldus Vossen.

 

Over BAN Vlaanderen

BAN Vlaanderen vzw is hét platform waar kapitaalzoekende ondernemers en privé-investeerders elkaar vinden om via kapitaalinbreng en kennisoverdracht deze ondernemers een traject te laten afleggen naar succes van hun onderneming en de verdere ontwikkeling van onze kenniseconomie. Via een coördinator in elk van de zeven lokale antennes kunnen zowel ondernemers als investeerders in het netwerk binnenkomen, waarna op discrete wijze investeringsprojecten worden gepresenteerd via anonieme projectfiches en presentaties op matching events. Ook heeft BAN Vlaanderen de portal www.angel4me.be in de markt gezet om kapitaalzoekende bedrijven op efficiënte wijze met investeerders in contact te brengen. Momenteel telt BAN Vlaanderen 225 leden waaronder ook enkele VC-fondsen en presenteert jaarlijks meer dan 100 geselecteerde projecten. Dit resulteert in 20 à 30 effectieve investeringen jaarlijks.

Contact: Dhr. Reginald Vossen ; telefoon: +32 11 87 09 11; email: r.vossen@ban.be
Over PMV

PMV is een doe- en durfbedrijf dat de toekomst van de Vlaamse economie vormgeeft. Zij financiert beloftevolle ondernemingen van bij de prille start tot en met de groei en internationalisering en realiseert met en voor de overheid – en andere partners -projecten die belangrijk zijn voor de welvaart en het welzijn in Vlaanderen. (www.pmv.eu).

 

Meer info

PR & Communication: Benita Dreesen
GSM: +32 498 12 6001 – email: Benita@bentleye.eu