nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Lagere intrestvoet voor Cofinanciering+

7 nov 2019
fabriek-pmv

De nieuwe interestvoet voor Cofinanciering+ bedraagt voortaan 4,75% en niet langer 5,5%.

Met Cofinanciering+ komt PMV sinds 2018 tegemoet aan de financieringsnood van grotere kmo’s: het is een achtergestelde lening van minimum € 350.000 en maximum € 700.000, met een looptijd van 3 tot 10 jaar. Net zoals bij de Cofinanciering, kan de achtergestelde lening enkel worden gebruikt in combinatie met een andere vorm van financiering. Alleen ondernemingen met een track record van positieve historische cashflows komen in aanmerking voor de Cofinanciering+.

LANGERE GRATIEPERIODE

Naast de lagere interestvoet werd ook de aflossingsvrije periode (de ‘gratieperiode’) verlengd van 1 naar 2 jaar, en zelfs naar 3 jaar bij een overname, mits een verhoging van de interestvoet van 0,25% per extra jaar gratieperiode. “Tijdens de aflossingsvrije periode moet enkel interest worden terugbetaald, geen kapitaal, waardoor bedrijven makkelijker hun cashflows kunnen vrijwaren om hun groei te ondersteunen of om de kans op het succes van een overname te vergroten”, aldus Emmanuel Damman, businessmanager bedrijfsleningen. Filip Lacquet, groepsmanager bedrijfsfinanciering, licht toe: “Voortdurend proberen wij bij PMV/z in te spelen op de behoeften van ondernemers en ondernemingen in Vlaanderen. Met de lagere interestvoet willen we het ondernemers nog makkelijker maken om financiering te vinden voor groei of overnames.”

Meer informatie over Cofinanciering+ vindt u op de website van PMV/z, of bij Alex De Ridder: alex.deridder@pmv.eu, 0499-050.288.