nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

LindaCare haalt 7 mln. euro op voor een betere monitoring op afstand van patiënten die lijden aan een chronische ziekte

18 jan 2018
lindacare-pmv

Leuven (België), Hartford, CT (USA), 18 januari 2018 – LindaCare, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de digitale gezondheidszorg en dat is gespecialiseerd in oplossingen voor de telemonitoring bij chronische patiënten, kondigde vandaag aan dat het 7 miljoen euro heeft opgehaald in een serie B-investeringsronde. Hierbij traden Philips en PMV toe als nieuwe investeerders. De bestaande investeerders Capricorn ICT Arkiv, Connecticut Innovations en een aantal andere minderheidsaandeelhouders namen ook deel aan deze ronde.

Deze investering zal LindaCare helpen om zijn marktuitbreiding en productcommercialisering in de Verenigde Staten te versnellen, om nieuwe dienstverlening te ontwikkelen rond het bestaande softwareplatform en om te onderzoeken of zijn producten kunnen worden uitgebreid naar een ruimer scala van hartaandoeningen. Dit zal zorgprofessionals en hospitalen helpen om de levering van zorg goedkoper te maken, om de levenskwaliteit van de patiënt te verbeteren en om de veiligheid van patiënten te garanderen bij thuiszorg.

“Deze investering is voor ons een belangrijke stap aangezien het LindaCare toelaat om zijn ambitieuze visie en strategie sneller uit te voeren en een leidende marktpositie in te nemen in Europa en de Verenigde Staten,” zegt Shahram Sharif, de oprichter en CEO van LindaCare. “Met Philips aan boord als strategische partner en met de steun van de al bestaande en nieuwe risicokapitaalverschaffers, versterkt LindaCare in belangrijke mate zijn vermogen en geloofwaardigheid om het verschil te maken op wereldschaal.”

Het eerste product van LindaCare, OnePulseTM, werd met succes geïnstalleerd en wordt gebruikt in een aantal vooraanstaande Europese ziekenhuizen, net als in eerste pilootprojecten in de Verenigde Staten. Het laat cardiologen toe om in belangrijke mate de efficiëntie te verhogen van de monitoring op afstand bij patiënten die lijden aan chronisch hartfalen en hartritmestoornissen, met geïmplanteerde elektronische apparatuur. Het betreft zo’n tien miljoen patiënten over heel de wereld.

“Met ons nieuwe Health Technology Venture Fund, investeert Philips in beloftevolle start- en scale-up-bedrijven zoals LindaCare. Als beloftevolle commerciële partners leveren deze bedrijven toegevoegde meerwaarde aan de bestaande productportfolio van Philips. Philips kan van zijn kant zorgen voor bijkomende distributiekanalen en expertise voor deze ondernemingen,” zegt Rich Wilmot, hoofd van Philips Health Technology Ventures. “Wij waren erg onder de indruk van de degelijkheid, de flexibiliteit en de schaalbaarheid van LindaCares data op één scherm voor de monitoring op afstand van patiënten met een hartimplantaat. En we zijn ervan overtuigd dat LindaCare en Philips erin zullen slagen om een oplossing te vinden voor monitoring op afstand, die het verschil zal maken voor zorgverstrekkers en patiënten over de hele wereld.”

“Ook al wordt de monitoring op afstand van patiënten met geïmplanteerde elektronische apparaten aanbevolen als zorgstandaard, toch zien we dat het aantal patiënten dat er baat bij heeft beperkt blijft. De producten van LindaCare zorgen voor een grote vereenvoudiging bij telemonitoring en zorgen op die manier voor een betere zorg en gebruik van zorgmiddelen. Ik ben blij om vast te stellen dat deze nieuwe investering het bedrijf zal toelaten om meer klinische teams en patiënten te ondersteunen,” verklaarde Diane Lejeune, senior investeringsmanager, Life Sciences en Care bij PMV.

Met deze investeringsronde, zal LindaCare ook zorgen voor telemonitoringdiensten via zijn Independent Diagnostic and Testing Facility (IDTF) en andere lokale dienstverleners. Op die manier stelt het bedrijf overbelaste medische professionals in staat om te focussen op de diagnose bij en de zorg voor de patiënt. Het laat ook toe om het verzamelen en analyseren van patiëntengegevens op afstand uit te besteden.

OVER LINDACARE

LindaCare, met hoofdzetel in Leuven, België, is een doorgroeiende onderneming die is gespecialiseerd in de ontwikkeling van geïntegreerde software-oplossingen voor de monitoring op afstand van chronische aandoeningen. Het bedrijf werd opgericht in 2015 en legde zich initieel toe op patiënten met hartfalen en hartritmestoornissen die geïmplanteerde elektronische apparaten dragen. De oplossingen van LindaCare worden nu uitgebreid naar andere soorten aandoeningen door een breed scala aan op afstand gemonitorde medische toestellen te integreren. Het bedrijf is actief in Europa en in de Verenigde Staten en is van plan om zijn teams in beide regio’s gevoelig uit te breiden in 2018. Voor meer informatie, bezoek ons op www.lindacare.com

OVER PMV

PMV is een investeringsmaatschappij die de economische toekomst van Vlaanderen vormgeeft door veelbelovende bedrijven te financieren, van de vroege start tot de verdere groei en internationalisatie. Met meer dan 1 miljard euro in beheer, onder leiding van ervaren professionals, biedt PMV financiële oplossingen zoals durfkapitaal, leningen en waarborgen op maat van ondernemers met een degelijk businessplan en een sterk managementteam. Voor meer informatie: www.pmv.eu.

OVER CAPRICORN VENTURE PARTNERS

Capricorn Venture Partners is een onafhankelijke Europese beheerder van risicokapitaal en een equity-fonds dat investeert in innovatieve Europese bedrijven die technologie als competitief voordeel hebben. Het investeringsteam van Capricorn bestaat uit ervaren investeringsmanagers met een gedegen expertise in technologie en met een ruime industriële ervaring. Capricorn Venture Partners beheert de risicokapitaalfondsen Capricorn ICT Arkiv Fund, Capricorn Sustainable Chemistry Fund, Capricorn Health-tech Fund en Capricorn Cleantech Fund. Bovendien is Capricorn de investeringsmanager van Quest for Growth, dat noteert op NYSE Euronext Brussels, en de investeringsmanager van Quest Cleantech Fund en Quest+ Fund, dochterfondsen van Quest Management SICAV. Voor meer informatie, bezoek ons op www.capricorn.be .

OVER CONNECTICUT INNOVATIONS INC

Connecticut Innovations (CI) is de belangrijkste bron van financiering voor en continue steun aan Connecticuts innovatieve groeibedrijven. Om het groeipotentieel van elk bedrijf te maximaliseren, voorziet CI oplossingen op maat en combineert het zijn fondsen vaak met de middelen van andere financiële leiders. Op die manier voorziet het risicokapitaal en strategische ondersteuning voor early-stage technologiebedrijven; flexibele leningen voor gevestigde ondernemingen met nieuwe innovaties; beurzen die innovatie en samenwerking bevorderen; en contacten via zijn goed uitgebouwde netwerk van partners en professionals. Voor meer informatie, bezoek ons op www.ctinnovations.com

VOOR MEER INFORMATIE

Shahram Sharif, CEO

LindaCare nv, Grauwmeer 1/41, B-3001 Leuven, Belgium

LindaCare Inc, 20 Church Street, Mezz Suite, Hartford, CT 06103, USA

Tel: +32 488 290 613 / +1 (415) 230-9188

shahram.sharif@lindacare.com