nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

MICLEDI Microdisplays haalt 4,5 miljoen euro op bij imec.xpand, PMV, en FIDIMEC

9 jan 2020
micledi-pmv

MICLEDI Microdisplays, de nieuwste spin-off van imec, kondigde vandaag aan dat het 4,5 miljoen euro startkapitaal heeft opgehaald bij imec.xpand, PMV en FIDIMEC. De financiering zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van microLED displays voor de volgende generatie Augmented Reality (AR) brillen, brillen die extra informatie toevoegen aan de realiteit.

MICLEDI wil AR voor dagelijks persoonlijk gebruik mogelijk maken via slimme brillen die handig in gebruik zijn: klein, licht van gewicht, met een batterij met lange levensduur en tegen een redelijke prijs. Om dit mogelijk te maken ontwikkelt MICLEDI de kleinste en helderste beeldschermen ter wereld. De belangrijkste innovatie achter MICLEDI is een nieuwe integratietechnologie voor microLEDs op 300mm siliciumschijven, een technologie die in samenwerking met imec wordt ontwikkeld.

MICLEDI Microdisplays werd opgericht door Dr. Soeren Steudel en Dr. Alexander Mityashin, beiden onderzoekers van imec met een diepgaande knowhow in R&D van organische displays. Sean Lord, een ervaren executive in de halfgeleiderindustrie, is CEO van het nieuwe bedrijf.

“Opdat in de toekomst AR-brillen de smartphone zouden kunnen vervangen, zijn een aantal essentiële vernieuwingen aan de huidige displaytechnologie nodig. Bij MICLEDI maken we dit mogelijk met displays die 100x helderder zijn dan de commercieel beschikbare alternatieven,” legt Soeren Steudel, medeoprichter van MICLEDI, uit.

“We zijn blij dat we een uniek team kunnen steunen. We kijken ernaar uit om met hen samen te werken en technologie mogelijk te maken die de kern zal vormen van toekomstige AR-toestellen en die de manier zal veranderen waarop digitale informatie aan de consument wordt gepresenteerd,” zegt Cyril Vančura, partner bij imec.xpand.

“Hardwareontwikkeling vergt moed, kapitaal en tijd. We zijn trots op het ondernemerschap van onze ingenieurs die veelbelovende technologische ontwikkelingen uit onze R&D naar de markt willen brengen”, zegt Luc Van den hove, algemeen directeur en CEO van imec. “Dit originele concept voor microLED displays werd meer dan 2 jaar geleden gelanceerd door het MICLEDI team en vervolgens door imec en imec.xpand geïncubeerd zodat het kon uitgroeien tot een veelbelovende technologiebasis en boeiende business case die voortbouwt op imec’s uitgebreide expertise in organische displays en integratie op 300mm siliciumschijven.”

“MICLEDI’s nieuwe generatie beeldschermen voor AR-brillen past in PMV’s strategie om early stage technologie met een groot internationaal potentieel te ondersteunen en zo de positie van Vlaanderen als topregio te versterken,” Roald Borré, hoofd van Equity Investments bij PMV.

OVER IMEC

Imec is ’s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiehub op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie. De combinatie van onze voortrekkersrol in microchiptechnologie en onze software- en ICT-expertise maakt ons uniek. Imec beschikt over een unieke infrastructuur en een lokaal en internationaal ecosysteem van partners in diverse sectoren. Samen werken we aan baanbrekende innovatie in toepassingsdomeinen zoals gezondheidszorg, slimme steden en mobiliteit, logistiek en Industrie 4.0, energie en onderwijs.

Imec is een vertrouwde partner van bedrijven, start-ups en universiteiten, en brengt meer dan 4.000 topwetenschappers uit meer dan 97 landen samen. Imec heeft zijn hoofdzetel in Leuven en R&D-groepen die verspreid zijn over een aantal Vlaamse universiteiten, in Nederland, Taiwan, de VS, en kantoren in China, India en Japan. In 2018 bedroegen de bedrijfsopbrengsten van imec 583 miljoen euro. Meer informatie op www.imec-int.com

Imec is a registered trademark for the activities of IMEC International (a legal entity set up under Belgian law as a “stichting van openbaar nut”), imec Belgium (IMEC vzw supported by the Flemish Government), imec the Netherlands (Stichting IMEC Nederland, part of Holst Centre which is supported by the Dutch Government), imec Taiwan (IMEC Taiwan Co.) and imec China (IMEC Microelectronics (Shanghai) Co. Ltd.) and imec India (Imec India Private Limited), imec Florida (IMEC USA nanoelectronics design center).

Imec is een geregistreerd handelsmerk voor de activiteiten van IMEC International (een rechtspersoon naar Belgisch recht opgericht als “stichting van openbaar nut”), imec België (IMEC vzw ondersteund door de Vlaamse overheid), imec Nederland (Stichting IMEC Nederland, onderdeel van Holst Centre dat gesteund wordt door de Nederlandse overheid), imec Taiwan (IMEC Taiwan Co.) en imec China (IMEC Microelectronics (Shanghai) Co. Ltd.) en imec India (Imec India Private Limited), imec Florida (IMEC USA nanoelektronica ontwerpcentrum).
Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

OVER IMEC.XPAND

Imec.xpand is een vroeg stadium en een groeifonds met een spelveranderende aanpak om hardwaregedreven nanotechnologie-innovatie om te zetten in succesvolle wereldwijde bedrijven. Het fonds wordt onafhankelijk beheerd door een team van ondernemers, doorgewinterde durfkapitalisten en bedrijfsexperts en richt zich op ambitieuze tech-start-ups die aan alle criteria voldoen om een succesvolle, schaalbare onderneming te worden met het potentieel om de wereld te veranderen en waar imec-kennis, -expertise en -infrastructuur een bepalende rol kunnen spelen in hun succes. Voor meer informatie over imec.xpand kunt u terecht op www.imecxpand.com.