nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

miDiagnostics haalt 14 miljoen euro op

midiagnostics-pmv

miDiagnostics, dat gebruik maakt van silicone-chiptechnologie die kleine, snelle en gebruikersvriendelijke tests van laboratoriumkwaliteit met ingebouwde connectiviteit rechtstreeks naar de patiënt en de arts brengt -ongeacht de locatie- haalt 14 miljoen euro op. De investeringsronde werd ondersteund door bestaande aandeelhouders en vooraanstaande investeerders in life sciences en technologie, Dr. Rudi Pauwels en Dr. Ir. Urbain Vandeurzen.

De fondsen zullen worden gebruikt om de ontwikkeling te versnellen van miDiagnostics’ eigen nano-vloeistof chipprocessor en om die voor te bereiden op industriële schaal. miDiagnostics’ unieke technologie zal een snelle, uitgebreide en kosteneffectieve analyse van een breed scala aan gezondheidsaandoeningen mogelijk maken. De technologie heeft het potentieel om ingezet te worden in verschillende omstandigheden:

  • Het monitoren van chronische patiënten thuis
  • Snelle screening voor artsen of afgelegen gezondheidscentra in ontwikkelingslanden
  • Wijdverspreide monitoring tijdens pandemieën

De technologie van miDiagnostics werd uitgevonden door imec, het wereldwijd toonaangevende onderzoeks- en innovatiecentrum voor nano-elektronica en digitale technologieën in België, en Johns Hopkins University, het toonaangevende Amerikaanse onderzoeks- en medisch centrum. miDiagnostics werkt momenteel samen met NASA om zijn technologie te evalueren onder gesimuleerde nul-zwaartekracht omstandigheden.

Dr. Ir. Urbain Vandeurzen, een seriële ondernemer en oprichter en voorzitter van Smile Invest en voormalig medeoprichter, voorzitter en CEO van LMS International, nam deel via zijn familiekantoor VMF Invest, dat een aantal investeringen heeft gedaan in snelgroeiende technologie- en life sciences bedrijven. LMS International werd in 2013 verkocht aan Siemens en is de meest succesvolle technologiespin-out van de KU Leuven. Dr. Rudi Pauwels en Dr. Ir. Urbain Vandeurzen sluiten zich aan bij de bestaande investeerders en succesvolle seriële ondernemers Marc Coucke (Alychlo) en Michel Akkermans (Pamica), alsook bij PMV (het investeringsfonds van het Vlaamse Gewest) en de technologieoprichters imec en Johns Hopkins University.

Nicolas Vergauwe, Chief Executive Officer van miDiagnostics, legt uit: “Het blijvende engagement van onze stichtende partners imec en JHU, onze bestaande aandeelhouders en deze laatste bevestiging door twee zeer succesvolle seriële ondernemers versterken ons vertrouwen in de toekomst van miDiagnostics. Zij delen onze overtuiging dat miDiagnostics het disruptiepotentieel heeft binnen de industrie en deze kan transformeren door diagnostische informatie net zo gemakkelijk toegankelijk te maken als digitale informatie op een smartphone. Samen met de recente vooruitgang in de ontwikkeling van onze technologie en het aan boord brengen van de juiste expertise om commercieel succes te boeken, zijn we goed geplaatst om snel vooruitgang te boeken”.

Dr. Rudi Pauwels, voorzitter van miDiagnostics, verklaart: “Sinds mijn toetreding tot de Raad van Bestuur in 2018 ben ik onder de indruk van de snelle technische vooruitgang van miDiagnostics’ eigen nano-fluidic chipprocessor en het echte disruptieve potentieel ervan op de wereldwijde diagnostische markt. Ik heb actief samengewerkt met het uitstekende team van miDiagnostics om de commercialisering te versnellen.” Urbain Vandeurzen, voorzitter van VMF Invest, zei: “Dankzij de unieke siliciumchiptechnologie heeft miDiagnostics het potentieel om een belangrijke internationale speler te worden op het gebied van screening, diagnose en monitoring. De gebruiksvriendelijke en kostenefficiënte tests zullen een revolutie teweegbrengen op het gebied van point-of-care testen, door de rechtstreekse link met de patiënten om zo een snelle interventie mogelijk te maken.

“Zoals we hebben gezien bij de inspanningen om het coronavirus in te dammen, wordt de behoefte aan technologie die snelle antwoorden kan geven aan clinici en patiënten steeds kritischer. Wij geloven dat het sterke managementteam van miDiagnostics, met verdere financiering en steun van investeerders, goed gepositioneerd is om zijn unieke technologie op de markt te brengen, door clinici en patiënten betrouwbare tests van laboratoriumkwaliteit te bieden buiten de ziekenhuisomgeving”. Luc Van den hove, CEO en voorzitter van imec, zei verder: “We zijn verheugd vast te stellen dat miDiagnostics aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt bij het op de markt brengen van de door imec ontwikkelde technologie. We verwelkomen deze financieringsronde en zijn blij dat Urbain, Rudi en de bestaande aandeelhouders zich inzetten voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat deze unieke microfluïdische technologie een revolutie zal teweegbrengen in de diagnostische industrie, vergelijkbaar met wat de microprocessor heeft gedaan voor de computerindustrie”.

Voor meer informatie:
miDiagnostics
Marijke Van der Auwera
Directeur Strategische Marketing
info@midiagnostics.com