nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Nieuwe communicatie voor PMV-financieringsaanbod

1 sep 2022

PMV kiest voor een nieuw merkbeleid waarbij zowel de communicatie over de standaardproducten als over de financiering op maat onder het moedermerk PMV zal worden gevoerd. Het submerk PMV/z waarmee tot dusver de standaardproducten van PMV in de markt werden gezet, verdwijnt. Het nieuwe merkbeleid gaat gepaard met een verfrissing van de huisstijl en een nieuwe slogan: partners in ambitie.

De financieringsoplossingen van de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV werden tot dusver in de markt gezet d.m.v. de merken PMV (voor financiering op maat) en PMV/z (voor standaardfinanciering). Het uitgangspunt daarbij was dat verschillende soorten ondernemingen behoefte hebben aan verschillende financieringsvormen en daardoor op verschillende manieren moeten worden aangesproken. Onderzoek leerde echter dat er bij zelfstandigen en kmo’s onduidelijkheid en verwarring was over de merken PMV en PMV/z: minder dan de helft van de ondervraagde ondernemers vond het onderscheid tussen beide een meerwaarde. PMV besliste daarop om de merkstructuur aan te passen: de Vlaamse investeringsmaatschappij communiceert voortaan vanuit een monolitische merkstructuur met één merk (PMV) zonder submerk (PMV/z).

Uniek aanbod

“Met het nieuwe merkbeleid willen we nog duidelijker onze zeer krachtige en heldere Unique Selling Proposition (USP) uitspelen: wij zijn de enige investeringsmaatschappij die (een combinatie van) kapitaal, leningen en waarborgen aanbiedt. Door ons aanbod voortaan onder het merk PMV bekend te maken, kunnen we onze producten aanbieden op een manier die voor ondernemingen zowel logisch als begrijpelijk is. Tegelijk blijft er ruimte om de eigenheid en eigen aanpak van de verschillende business units duidelijk te maken. De keuze voor een monolithisch PMV-merk stelt onze organisatie bovendien in staat om al haar middelen efficiënter in te zetten in functie van de groei van de bekendheid van PMV”, aldus algemeen manager Michel Casselman. Het nieuwe merkbeleid moet méér ondernemingen en zelfstandigen naar de financieringsoplossingen leiden van PMV. Casselman: “Elke PMV-collega vertegenwoordigt voortaan het volledige aanbod waardoor onze communicatie consistenter wordt, zodat we niet langer het risico lopen dat ondernemers afhaken omdat ze — verkeerdelijk — denken dat PMV hen niet kan helpen bij hun financieringsvragen.”

Nieuwe huisstijl en slogan

Het nieuwe communicatiebeleid gaat gepaard met een opfrissing van de PMV-huisstijl en een nieuwe website die op 5 september online gaat. De nieuwe site is het uithangbord van de nieuwe strategie en wordt in functie van die strategie gestructureerd: de overkoepelende boodschap (elk goed plan met een goed team moet financiering kunnen vinden) staat er centraal als gemeenschappelijke noemer voor alle business-units, die uiteraard op de site veel ruimte krijgen om hun specifieke aanpak toe te lichten, en portefeuillebedrijven aan het woord te laten. Het PMV-logo werd lichtjes aangepast en de slogan ‘doe- en durfbedrijf’ wordt vervangen door ‘partners in ambitie’. “Wie in Vlaanderen wil ondernemen, moet daarvoor de financiering kunnen vinden. PMV wil elk goed team met een sterk plan helpen om de financiering rond te krijgen die ondernemersdromen mogelijk moet maken. Met ons nieuwe communiactiebeleid maken we dat meer dan ooit duidelijk”, aldus Casselman.