nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Nieuwe school in oudste stad

18 jan 2018
tongeren-pmv

Op 21 december 2017 nam PMV een participatie van 40 % in het Tongerse Picpussen-project. Dat is een initiatief van de ontwikkelaar Borghof Invest. Het is de bedoeling om in de oudste stad van België vooreerst een nieuwe school te bouwen voor basisonderwijs. In een volgende fase zullen woon- en zorgwooneenheden worden gebouwd. Bovendien zal de site omgetoverd worden in een mooi parklandschap.

De co-investering door PMV heeft betrekking op dit aanvullende programma. Borghof Invest behoudt 60% van de aandelen, en zal ook blijven instaan voor de realisatie van de nieuwe school.

Het terrein ligt vlakbij de kruising van de Tongerse stadsring met de Hasseltsesteenweg. In de volksmond is deze voormalige schoolsite van Regina Pacis gekend als de “Picpussen”. De naam “Picpus” verwijst naar de Congregatie van de Heilige Harten van Jezus en Maria, of Congregatio Sacrorum Cordium. Kort na haar stichting in 1800 vestigde deze congregatie immers haar hoofdzetel in de rue du Picpus in Parijs. Een van haar bekendste leden is de in 2009 heiligverklaarde Pater Damiaan (1840-1889).

De werken aan de school starten in de eerste jaarhelft van 2018. Het aanvullende programma zit voorlopig nog in de conceptuele fase.

Neem ook een kijkje op de website van Borghof Invest.