nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

OPMV investeert in sportlabel 42|54 van Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée

26 jun 2019
4254-pmv

De Vlaamse investeringsmaatschappij PMV investeert in 42|54, het luxesportmerk van estafettekampioenen Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée. Met de investering wil PMV een ambitieus groeiverhaal ondersteunen.

Onder het motto ‘Clean athletes, clean clothes’ brengt 42|54 — de tijd waarmee de estafetteploeg de gouden medaille won op de Olympische Spelen in Beijing — een duurzame collectie op de markt die het midden houdt tussen sport- en modekledij. De kledinglijn speelt in op de ‘athleisure’-trend waarbij sportoutfits ook dagelijks gedragen worden naast de piste of het veld, een trend die komt overwaaien vanuit de VS en Azië, en stilaan ook Europa verovert.

Atletes Elodie Ouedraogo en Olivia Borlée hebben al langer een hart voor mode. Olivia volgde tijdens haar sportcarrière een opleiding modedesign en Elodie werkte voor ELLE België. Beide dames trainen vandaag in de collectie van 42|54 om de functionele kwaliteiten te testen.

 

INFLUENCERS

De collectie 42|54 zag in 2016 het daglicht en werd meteen goed ontvangen. Zo slaagden Ouedraogo en Borlée erin om de aandacht te krijgen van toonaangevende media (Vogue FR, Vogue US, WWD, Hypebae…) en werden zowel internationale influenceres als Hailey Baldwin, Jessy J, Slick Woods en Doutzen Kroes als influencers van eigen bodem zoals Charlotte de Witte, Emma Gelaude en Kat Kerkhofs met 42|54 items gespot. De collectie is online te koop via de eigen website en via internationale toonaangevende winkels zoals Lane Crawford, Asport en SKP Beijing, meer traditionele high-end moderetailes die ook inzetten op de ‘athleisure’-trend door sportcollecties toe te voegen aan hun assortiment. Verschillende opkomende talenten op de atletiekpiste (bv. Camille Laus en Hanne Claes) werden al gespot in 42|54.

 

INVESTERING VAN PMV

De Vlaamse investeringsmaatschappij PMV investeert in 42|54 via converteerbare lening. “We zijn blij met de financiering van PMV: ze bevestigt het parcours dat we aflegden tot dusver en geeft ons vertrouwen in de toekomst. Met de cashinjectie willen we inzetten op marketing– en verkoopinitiatieven om verder te groeien in een opkomende markt”, stellen Borlée en Ouedraogo. Roald Borré, Head of Equity Investments: “Hoewel de modesector een enorm concurrentiële markt is, geloven wij dat alle elementen aanwezig zijn om van het merk een internationaal succes te maken: een goed product, een krachtig merkverhaal, een mooie trackrecord, maar vooral een ambitieus team dat elkaar goed kent en weet wat het is om aan de top te staan. De positieve feedback van de industrie en de interesse van grote internationale retailers bewijst dat er een plaats in de markt is voor deze collectie.”

 

MEER INFO

Voor PMV: Frank Kindt, e-mail: frank.kindt@pmv.eu, tel: 0472/42 07 90

Voor 42|54: Elodie Ouedraogo 0476/69 56 19 of Olivia Borlée 0487/361035

 

Deze financiering werd mogelijk gemaakt dankzij de waarborg van het Creative Europe Programma en het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI), dat werd opgericht binnen het investeringsplan voor Europa. EFSI wil het financieren en realiseren van productieve investeringen binnen de Europese Unie ondersteunen en een betere toegang tot financiering verzekeren.