nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Oxypoint haalt 3,8 miljoen euro kapitaal op in A-ronde

28 mrt 2018
oxypoint-pmv

Antwerpen, 28.03.2018 – Oxypoint nv, de gelauwerde spin-off van de Universiteit Antwerpen, gespecialiseerd in innovatieve oplossingen voor zuurstoftherapie in hospitalen, kondigt vandaag het succesvol afsluiten aan van een Series A-financieringsronde. Met de kapitaalverhoging van €3.8 miljoen zal Oxypoint de verkoopactiviteiten van haar uniek gepatenteerde CE-gemarkeerde Econo-Comfort™ zuurstofdebietmeter uitbreiden en de ontwikkeling van een nieuwe generatie innoverende zuurstofdebietmeters financieren. De financieringsronde werd geleid door de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, samen met een familiale investeerder. Voor deze financierings-operatie trok Oxypoint een externe manager aan, Wouter Van Roost, die benoemd werd tot CEO van het bedrijf.

UITBREIDING VAN VERKOOPACTIVITEITEN

“We zijn heel blij met deze opsteker voor ons bedrijf,” zegt Philip Hendrickx, oprichter van Oxypoint. “Er is niets motiverender dan het verkrijgen van een kapitaalinjectie om dromen te kunnen waarmaken. Na de ruim 2000 Econo-ComfortTM zuurstofdebietmeters die we reeds verkochten aan 20 hospitalen in onze thuismarkt, zijn we nu klaar om Europa te veroveren!”

Oxypoint zal haar commerciële reikwijdte in Europa uitbreiden via een netwerk van gespecialiseerde distributiepartners. De focus zal initieel liggen op de Benelux, de DACH-landen, Italië, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. In een latere fase zal Oxypoint ook naar markten in het Verre Oosten en Noord-Amerika trekken.

EEN VOLLEDIGE PRODUCTLIJN

“Toen we er zeven jaar geleden aan begonnen, had ik nooit verwacht dat we dit soort positieve marktreacties zouden krijgen” voegt Dirk Borgonjon, medeoprichter toe. “Het begon allemaal met een verbetering aan traditionele zuurstof debietmeters. En kijk nu eens: zeven jaar later is die oplossing niet alleen positief onthaald op de markt, maar werken we ook aan nieuwe, nog innovatievere zuurstoftherapieproducten die de wereldmarkt zullen veroveren.”

De CE-gemarkeerde Econo-ComfortTM zuurstofdebietmeter maakt gebruik van Oxypoint’s gepatenteerde technologie, waarbij de werking van een traditionele zuurstofdebietmeter gecombineerd wordt met een comfortmode die de spontane ademhaling van de patiënt volgt. De combinatie van beide systemen in één product laat de ziekenhuisverpleging toe op eenvoudige wijze te schakelen tussen de klassieke continue zuurstoftoediening en de voor de patiënt aangenamere comfortmode. De comfortmode volgt de natuurlijke ademhaling van de patiënt waarbij aan het begin van de inademing een instelbare dosis zuurstof wordt toegediend. Het voordeel voor de patiënt is – dankzij de verlaagde dehydratatie van het neusslijmvlies – een sterk verhoogd comfort en een hogere therapietrouw. Hospitalen halen voordeel uit een verminderde verspilling van medische zuurstof en de verbeterde zuurstof therapie.

“Ik ben verheugd te zien dat Oxypoint nu de middelen heeft om haar marktpenetratie te vergroten in Europa en daarbuiten. Dit zal het comfort van patiënten verhogen en de kosten verlagen wat een optimalisatie van de schaarse ziekenhuismiddelen mogelijk maakt. PMV heeft een groot vertrouwen in de commercieel gevalideerde en CE-gemarkeerde technologie van Oxypoint. We zijn dan ook erg blij om Oxypoint te helpen om zijn groeipotentieel volledig te benutten.” zegt David Devigne, senior investeringsmanager bij PMV.

MEER INFORMATIE

Contacteer Philip Hendrickx – Oxypoint – philip.hendrickx@oxypoint.eu

OVER OXYPOINT

Oxypoint werd opgericht in 2011 door Dirk Borgonjon en Philip Hendrickx van de Universiteit Antwerpen en heeft als missie om de zuurstoftherapie in hospitalen substantieel te verbeteren door zowel het patiëntcomfort van de zuurstoftoediening te verhogen als de kosten van zuurstof-verspilling met traditionele debietmeters te verminderen. Meer dan 20 hospitalen, waaronder verscheidene referentiehospitalen, hebben de innovatieve zuurstof debietmeters van Oxypoint al gekocht. Vandaag zijn er 5 werknemers en Oxypoint plant een verdubbeling van dit aantal binnen de 15 maanden.

Meer info: www.oxypoint.eu

OVER PMV

PMV is een doe- en durfbedrijf dat de toekomst van de Vlaamse economie vormgeeft. PMV financiert beloftevolle bedrijven van bij de prille start, tot aan de groei en internationalisering. PMV biedt financiële oplossingen op maat aan alle ondernemers met een goed businessplan en een sterk managementteam. Zij doet dat met kapitaal, leningen en waarborgen. Een ervaren en sterk gemotiveerd team van 125 professionele investeringsmanagers spant zich elke dag in om welvaart en welzijn te creëren in Vlaanderen. PMV beschikt over een portfolio met 1.2 miljard euro in beheer.

Meer info: www.pmv.eu