nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

Pharmafluidics haalt 2,7 mln. euro kapitaal op voor biologische ‘micro-chip’

17 jan 2017
pharmafluidics-pmv

PharmaFluidics nv bouwde een ‘lab-op-een-chip’ die de kosten zullen drukken bij het ontwikkelen van medicijnen, biomerkers en diagnostica. Voor deze ‘game-changing’ innovatie legden investeerders dan ook 2,7 miljoen euro op tafel.

De financiering werd onderschreven door een consortium van PharmaFluidics’ bestaande aandeelhouders, nieuwe investeerders en het management. Aandeelhouders zijn onder andere Qbic Arkiv Fonds, de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, Theodorus Fund, Innovation Fund en Volksvermogen. Het geld zal gebruikt worden om de unieke μPAC™ micro-chips wereldwijd op de markt te brengen.

Johan Devenyns, Managing Director PharmaFluidics: “Onze micro-chips analyseren complexe biologische stalen zoals bijvoorbeeld biopsies die bij een medisch onderzoek genomen worden. Ze doen dat vele malen beter dan de technologieën die vandaag op de markt zijn. Onze μPAC™ micro-chips zorgen voor een aanzienlijke toegevoegde waarde en tijdswinst bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen, biomarkers en bio-similars”.

De belangrijkste expertise en intellectuele eigendom van PharmaFluidics zijn het ontwerp, de lithografische productie en oppervlaktebehandeling van de siliciumwafers voor gebruik als scheidingmedia in vloeistofchromatografie. PharmaFluidics werkt samen met een uitgebreid netwerk van expertisecentra en pioniergebruikers om een steeds groter scala aan toepassingen te ontwikkelen.

Voor meer informatie:

+ 32 9 241 56 10
info@pharmafluidics.com

Ann Van Gysel – Turnstone Communications
+32 9 218 71 97
ann.vangysel@turnstone.be

 

OVER PHARMAFLUIDICS

PharmaFluidics ontwikkelt robuuste, uiterst precieze en gebruiksvriendelijke kolommen voor moleculaire scheiding. De PharmaFluidics μPAC™ micro-chip gebaseerde chromatografie cartridges laten de gebruiker toe om gevoelig meer moleculen te detecteren in complexe biologische stalen zoals biopsies, proteoomdigesten, cultuurmedia en farmaceutisch actieve mengsels. PharmaFluidics werd opgericht in december 2010 als een spin-off van de Vrije Universiteit Brussel (VUB), waar tien jaar academisch toponderzoek de conceptuele basis vormden van dit commerciële product voor de wereldwijde biotech- en farma-industrie.

Meer info: www.pharmafluidics.com

OVER QBIC

Qbic is een interuniversitair zaai- en durfkapitaal fonds dat investeert in startende ondernemingen die gebouwd zijn rond kennis ontwikkeld aan de universiteiten UGent, VUB en UAntwerpen, de bijbehorende hogescholen en academische ziekenhuizen, en VITO. Het fonds beschikt over een kapitaal van 40.7 miljoen EUR en ondersteunt jonge bedrijven, zowel financieel als met een hands-on begeleiding. Qbic ARKIV Fonds is een gezamenlijk initiatief met ARKimedes-Fonds II.

Meer info: www.qbic.be

OVER PMV

PMV is een doe- en durfbedrijf dat de toekomst van de Vlaamse economie vormgeeft. PMV financiert beloftevolle bedrijven van bij de prille start, tot aan de groei en internationalisering. PMV biedt financiële oplossingen op maat aan alle ondernemers met een goed businessplan en een sterk managementteam. Zij doet dat met kapitaal, leningen en waarborgen. Een ervaren en sterk gemotiveerd team van 120 professionele investeringsmanagers spant zich elke dag in om welvaart en welzijn te creëren in Vlaanderen. PMV beschikt over een portfolio met 1 miljard euro in beheer.

Meer info: www.pmv.eu

OVER THEODORUS FUND

Theodorus is een spin-off fonds van de Université Libre de Bruxelles (ULB), gericht op het zaai- en early stage financiering. Theodorus III werd opgericht in 2013, met meer dan 20 miljoen euro onder beheer waarvan een deel kan worden geïnvesteerd in niet-ULB spin-offs. Belangrijke succesfactoren zijn een grondige selectieprocedure en een intensieve hands-on coaching van de participaties van begin tot exit.

Meer info: www.theodorus.be

OVER INNOVATION FUND

Opgericht in februari 2015 onder Essenscia, de Belgische federatie voor Chemie en Life Sciences industrieën, investeert het Innovation Fund in innovatieve starters en bedrijven die actief zijn op het gebied van chemie en life sciences. Het fonds beschikt over een kapitaal van 20 miljoen euro, geplaatst door de federale staatsholding FPIM, de ING Bank, en door grote bedrijven zoals Total, Solvay, BASF, Sioen, Recticel, Ravago, Soudal …. Hierdoor onstaat tevens een unieke industriële ondersteuning voor de geïnvesteerde projecten.

Meer info: www.innovationfund.eu

OVER VOLKSVERMOGEN

Volksvermogen is een investeringsmaatschappij met hoofdzetel te Gent. Ze is één van de referentieaandeelhouders van VDK spaarbank en investeert daarnaast in twee specifieke domeinen.  In de sociale economie waarbij een combinatie van financieel en sociaal rendement wordt nagestreefd, en in innovatieve ondernemingen met duurzaam perspectief.
Volksvermogen ondersteunt ook projecten met maatschappelijke meerwaarde.

Meer info: www.volksvermogen.be

BIOVOX

Bezoek biovox.be en ontdek de laatste innovaties in de Belgische life sciences sector. Het online platform presenteert alle nieuws in de wereld van healthcare, landbouw en de biogebaseerde economie. Mis geen enkel bericht en schrijf je in op onze nieuwsbrief via biovox.be.