nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PharmaFluidics haalt 7,3 miljoen euro op

15 jan 2018
pharma-fluidics-pmv

PharmaFluidics, een baanbrekende innovator op het vlak van analytische chromatografie haalde eind december 2017 7,3 miljoen euro op. Het bedrijf zal hiermee focussen op verdere internationale groei, ondersteund door de beloftevolle initiële omzet.

De nieuwe investeerders zijn de family offices Heran (Annie Vereecken) en RMM (Rudi Mariën) en FPIM-SFPI. Ook de bestaande aandeelhouders PMV, Qbic, Theodorus, Innovation Fund en Volksvermogen hebben hun vertrouwen in het bedrijf bevestigd en stapten terug mee in deze investeringsronde.

Deze spin-off van de VUB is een disruptieve speler op het vlak van microchip chromatografie. Zijn unieke technologie – de µPACᵀᴹ kolommenserie – biedt ongeëvenaarde robuustheid en reproduceerbaarheid, alsook de modernste gevoeligheid en een ultrahoge resolutie. De eerste klanten – academische laboratoria voor bioanalyse, biologische geneesmiddelen en diagnostische bedrijven – hebben de uitzonderlijke eigenschappen van de µPACᵀᴹ-technologie bevestigd.

De nieuwe middelen zullen dienen om het Pillar Array-technologieplatform verder te ontwikkelen, om het µPACᵀᴹ-productaanbod te verruimen en om de productie en wereldwijde verkoop op te schalen. “Deze financiering zal onze groeimogelijkheden aanzienlijk versterken,” zei Johan Devenyns, managing director van PharmaFluidics.

DE COMMERCIALISERING VERDER INTENSIFIËREN

Het bedrijf begon met het leveren van µPACᵀᴹ-kolommen in september 2017 en bedient sindsdien proteomics-labo’s, geneeskundige centra en farmaceutische bedrijven op drie continenten: Europa, de Verenigde Staten en Azië. Zijn baanbrekende product wordt erg goed ontvangen en heeft veel vroege gebruikers en belangrijke opiniemakers op het vlak van proteomics overtuigd om microchip-gebaseerde chromatografie te gaan gebruiken.

De unieke werking van de µPACᵀᴹ-kolommen brengt een aantal revolutionaire toepassingen binnen handbereik. De robuustheid en reproduceerbaarheid laten bijvoorbeeld toe om proteomics-data van verschillende labo’s te groeperen. Dit maakt betrouwbare big data-analyse mogelijk. De miniaturisering en gevoeligheid openen de deur voor point-of-care-LC-MS, of uiteindelijk voor analyses op het niveau van een individuele cel.

Deze marktvalidatie en het bijkomende marktpotentieel in nieuwe markten hebben de seriële investeerders in de levenswetenschappen RMM sa en Heran bvba overtuigd om mee te stappen in deze nieuwe investeringsronde.

MEER INFORMATIE

Neem een kijkje op de website van PharmaFluidics