nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PlayPass meest beloftevolle onderneming van het jaar

10 nov 2017
playpass-pmv

De Antwerpse start-up PlayPass verovert de markt van festivals en andere evenementen met slimme polsbandjes. Daarmee krijgen bezoekers niet alleen toegang tot het terrein, maar kunnen ze ook cashloos betalen (en meer uitgeven). De Antwerpse ondernemers achter PlayPass doen al jaren Rock Werchter aan en tellen ook andere grote festivals als klant.

In oktober ontving de Antwerpse start-up PlayPass uit handen van de Vlaamse minister van Economie de prijs van “Meest beloftevolle onderneming van het jaar”. Dit jonge softwarebedrijf werd in 2012 opgericht door David De Wever en Dale Hofkens. Zij zijn actief in zestien landen, verspreid over vijf continenten.

Het bedrijf ontwikkelt Radio Frequentie Identificatie (RFID)-technologie voor slimme toegangsbandjes die gebruikt kunnen worden voor toegangscontrole, accreditatiemanagement, cash-loze betalingen, merkactivering en sociale media op evenementen zoals festivals, concerten en sportwedstrijden. Enkele van hun belangrijkste klanten zijn Live Nation Belgium, Graspop en Sportpaleis Group. PlayPass stelt dertig mensen tewerk en verwacht in 2017 een omzet van 3,8 miljoen euro. Dat is zes keer meer dan drie jaar eerder.

Geert Noels, de juryvoorzitter, prees deze jonge onderneming als een voorbeeld van het uitbouwen van nieuwe digitale ondernemingsmodellen op basis van bestaande competenties die in de regio aanwezig waren: de cluster van concerten, evenementen en muziek-business. De jury looft de onderneming voor haar durf om te blijven focussen op deze niche en ze globaal uit te rollen, alvorens zijn producten en diensten ook in andere sectoren te gaan verspreiden.

De betaaloplossingen die PlayPass aanbiedt hebben veel groeipotentieel, maar uiteraard evolueert de technologie snel en zal ook deze onderneming zich moeten blijven aanpassen. Het management is zich daarvan bewust en is klaar om de uitdaging aan te gaan.

In 2015 haalde PlayPass 2 miljoen euro op bij het Zwitserse Sandpiper Digital Payments, gespecialiseerd in digitale betalingen. Ook PMV stond mee aan de wieg van PlayPass met twee leningen van PMV/z, dat aan ambitieuze starters en aan onze zelfstandige ondernemers standaard financieringsoplossingen biedt op maat.

MEER INFO

over PlayPass