nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV bouwt mee aan het groeiverhaal van Aphea.bio

12 jul 2023

Aphea.Bio haalt 70 miljoen euro Series C-financiering binnen en dat is goed voor een snellere commercialisering van het bedrijf

Landbouwtechnologiebedrijf Aphea.Bio kondigde de succesvolle afsluiting aan van zijn Serie C-financieringsronde, waarbij 70 miljoen euro werd verzameld. De ronde werd geleid door Innovation Industries, samen met Korys Investments en kreeg steun van de Bill & Melinda Gates Foundation, SFPIM, BNP Paribas Fortis en van terugkerende investeerders waaronder de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV.

De financiering geeft Aphea.Bio de middelen om het onderzoek en de ontwikkeling van biologische producten te bevorderen, productlanceringen op te schalen, het marktbereik uit te breiden en het productaanbod sneller te commercialiseren. Het partnerschap met de Gates Foundation zal de ontwikkeling ondersteunen van bio-stimulerende producten, die beantwoorden aan de unieke behoeften van kleine boeren in prioritaire regio’s van de Gates Foundation in Afrika ten zuiden van de Sahara en Zuid-Azië.

Betrouwbare landbouw

CEO Isabel Vercauteren van Aphea.Bio: “We zijn blij dat we een Serie C-financiering hebben, die onze missie bevestigt om duurzame, rendabele en betrouwbare landbouw mogelijk te maken, maar die daarnaast ook ruimte vrijmaakt voor de commercialisering van ons bedrijf. Dankzij deze investering kunnen we onze activiteiten uitbreiden en onze producten op grotere schaal op de markt te brengen. Dat is nodig om de dringende uitdagingen in de landbouw het hoofd te bieden en tegemoet te komen aan de behoeften van boeren wereldwijd, terwijl we tegelijkertijd de toegankelijkheid en betaalbaarheid voor kleine boeren in lage-inkomenslanden kunnen garanderen.”

Opmerkelijke groei

Deze nieuwe financieringsronde komt op een moment van opmerkelijke groei voor Aphea.Bio. Het bedrijf is uitgegroeid tot een divers en getalenteerd team van meer dan 50 wetenschappers en industriespecialisten en breidt zijn onderzoeksfaciliteiten verder uit, met een nieuwe proeffabriek die later dit jaar wordt geopend. Aphea.Bio is nu ook een gecertificeerde B Corporationâ„¢, erkend voor het aantonen van hoge normen op het vlak van sociale en milieu-impact.

PMV is blij om het duurzame partnership met Aphea.bio opnieuw te verstevigen en wenst Isabel Vercauteren en haar team alle succes.