nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV cofinanciert overname Pralibel door BeNe Holding

31 mei 2016
pralibel-pmv

Na de succesvolle overnamegesprekken tussen beide bedrijven, kan BeNe Holding de consolidatieslag in de Benelux chocolateriemarkt verderzetten en een vernieuwd productgamma aanbieden aan een uitgebreid klantenbestand.

BeNe Holding, de resultante van het ‘buy-and-build’-verhaal (sinds 2005) van de Nederlandse ondernemer Bas Huurman, is een groep van chocolateriebedrijven in het luxesegment, met productie in België en wereldwijde distributie. In 2015 realiseerde de groep meer dan 33 miljoen euro omzet, met circa 150 werknemers.

Het West-Vlaamse Pralibel is een familiale luxechocolatier die onder eigen merken (bv. franchisewinkels in België en internationaal) en in opdracht van distributeurs hoogwaardige pralines produceert en verdeelt. Het bedrijf realiseert circa 13 miljoen euro omzet en stelt zo’n 70 werknemers te werk.

Het (familiale) management van BeNe Holding wil de historiek van sterke groei verderzetten door nieuwe overnames en door de krachten van beide bedrijven te bundelen naar nieuwe geografische segmenten en door middel van productinnovatie.

QUOTE BAS HUURMAN, CEO BENE HOLDING

“Pralibel is de parel in de Belgische chocolade-industrie. Wij zijn enorm blij dat we Pralibel hebben kunnen toevoegen aan onze portfolio. Het is een prachtige aanvulling op de bedrijven Chocolaterie Ickx, Dragee en Rosenberg.”

MEER INFO

Bas Huurman
CEO BeNe Holding
T (+32) (0)3 677 12 34
E info@choc-ickx.be

 

Frank Kindt
Woordvoerder PMV
M 0472 420 790