nl
Nieuwsbrief
Nieuws & Inspiratie

PMV en Rebel richten Epico nv op. Nieuw fonds voor infrastructuurinvesteringen.

6 mrt 2017
epico-pmv

De Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en de Nederlandse adviseur/investeerder RebelGroup  slaan de handen in elkaar voor de oprichting van een nieuw investeringsfonds voor infrastructuur, de “European Projects Investment Company” (EPICo). EPICo is een uniek Belgisch-Nederlandse samenwerking op basis van een langdurige relatie tussen PMV en Rebel.

De beoogde fondsgrootte bedraagt 100 tot 150 miljoen euro, waarvan vandaag al 90 miljoen euro is toegezegd. Voor het einde van 2017 volgt nog een tweede closing. Investeerders van het eerste uur zijn het Pensioenfonds Metaal OFP, Pensio B OFP, Crelan nv en Argenta Groep nv.

EPICo investeert in de bouw- en operationele fase van projecten. De vennootschap is autonoom, maar het dagelijks beheer wordt waargenomen door PMV Fund Management nv en Rebel Infra Developers BV.

EPICo zal zich toeleggen op publiek-private partnerschapsprojecten (PPS), hernieuwbare energie en andere infrastructuurprojecten in de Benelux of elders in Europa.

Mark Hillewaere, fondsmanager bij PMV, verklaart: “Het gebrek aan knowhow remt veel investeerders zoals verzekeraars en pensioenfondsen af om te investeren in deze sector. Tien jaar geleden was in de wereld van infrastructuurinvesteringen de toegang tot kapitaal cruciaal. Vandaag is dat de toegang tot knowhow. Het is net omwille van de aanwezige expertise en de toegang tot deze knowhow dat de combinatie PMV en Rebel zo sterk is.”

Wout Korving, medeoprichter en fondsmanager bij Rebel, vult aan: ”Het is in de wereld van vandaag essentieel dat de investeerder zelf over voldoende kennis en toegang tot projecten beschikt. EPICo is toegerust om beiden te doen. We verwachten dat een flink deel van de toekomstige pijplijn zal bestaan uit middelgrote tot kleine infrastructuur projecten. De toegang tot de knowhow van Rebel en PMV zorgt er, samen met een ondernemende insteek voor dat we ook in deze kleinere projecten effectief kunnen zijn.”

OVER REBEL

Rebel is een onafhankelijk advies- en investeringshuis met kantoren in Rotterdam, Antwerpen, Washington DC, Johannesburg en Manilla. Zij adviseert overheden, internationale organisaties en bedrijven op het snijvlak van publiek en privaat en investeert in maatschappelijke projecten en bedrijven. www.rebelgroup.com

OVER PMV

PMV nv is een Vlaamse investeringsmaatschappij. Zij financiert beloftevolle ondernemers van bij de prille start tot aan de groei en internationalisering van hun bedrijf. Zij investeert ook in grote infrastructuurprojecten en vastgoed. Haar focus is gericht op de duurzame economische ontwikkeling van Vlaanderen, met aantoonbare meerwaarde voor economie en maatschappij. www.pmv.eu

MEER INFO

Rachida Abdellaoui
Communicatieadviseur Rebel Group
T +31 6 19 30 34 18
rachida.abdellaoui@rebelgroup.com

Frank Kindt
Woordvoerder PMV
M 0472 420 790